Odp: 7d mk2 zaprezentowany
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Canon już wiele razy obiecywał a życie weryfikowało wszystkie te informacje w praktyce. IMHO zapłacić za cropa 7kPLN to lekka przesada.
Dla jednych przesada dla innych nie. Wszystko zalezy od priorytetów.
Cytat:
Zamieszczone przez
jas_rambo
Jeśli ktoś tego potrzebuje i nie robi zdjęć tylko raz w tygodniu w niedziele po obiedzie to wybiera któryś z 1D ;)
Tylko, że seria 1D przechodzi do lamusa. Teraz jest 1D-X a nie zawsze jest potrzeba i budżet na taki sprzęt. Myślę, że canon wie co robi. Jest zapotrzebowanie na taki aparat i ludzie to będą kupować.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Jeśli "nic się nie wydarzyło w kwestii postępu" technologicznego matrycy 7DII, to format APS-C "naszej ukochanej firmy" też chyba stanie się ślepą gałęzią jej ewolucji i pozostanie jej tylko FF :?
myślę że aps-c pociągnie jeszcze jakiś czas, nawet długi czas, w końcu na czymś trzeba zarabiać a ......... tutaj cytat ze znanego polityka, aps-h był właściwie martwy w momencie swoich urodzin.
a co Ci się tak nie podoba w aps-h? jakoś tysiące reporterów używało i dalej używa takich matryc i byli zadowoleni ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
A mieli jakiś wybór?
w pewnym momencie mieli. mogli pojsc do Nikona i zamiast 300mm taszczyc 400mm rurki. chociaz to akurat maly pikus - wiekszy problem mieli fotoedytorzy, ktorzy potem godzinami rzezbili w w szopie, zeby kolory z tych D3 wyprowadzic z grubsza na ludzi. gdzie w zasadzie tylko "z grubsza" jest prawda ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
krolewicz
a co Ci się tak nie podoba w aps-h? jakoś tysiące reporterów używało i dalej używa takich matryc i byli zadowoleni ;)
to tylko stwierdzenie faktu, na chłodno, nie mam związku emocjonalnego z tą matrycą
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Myślę, że canon wie co robi. Jest zapotrzebowanie na taki aparat i ludzie to będą kupować.
Tu się zgodzę - oni raczej mają globalny ogląd na to, co i w jakich ilościach się sprzedaje. A my tylko mamy jakies wyobrażenie oparte na własnych preferencjac/marudzeniach :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Demonos
Tu się zgodzę - oni raczej mają globalny ogląd na to, co i w jakich ilościach się sprzedaje. A my tylko mamy jakies wyobrażenie oparte na własnych preferencjac/marudzeniach :lol:
Nasze cele i ich sa zuplnie inne, chociaz jest jeden motyw wspolny, i my i oni chcemy to zrobic tanio.
My chcemy robic dobre zdjecia tanio, oni chca zarobic kase tanio :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Wg mnie sample obiecujące. Z ACR i procesem 2012 powinno być fajnie do 3200 włącznie (przyroda bo wymagane drobne detale). Reszta pewno i 6400 będzie używać.
Rewolucji nie ma ale ciała nie dali. (Pamietajmy że to crop i 20Mpix)