tak były czasy że rzadko kiedy na ślubie czy to w USC czy kościele pojawiał się zamówiony fotograf (za to prawie zawsze kamerzysta z wielkim VHS-em)...wtedy robiło się po kilka ślubów...
Wersja do druku
tak były czasy że rzadko kiedy na ślubie czy to w USC czy kościele pojawiał się zamówiony fotograf (za to prawie zawsze kamerzysta z wielkim VHS-em)...wtedy robiło się po kilka ślubów...
No tak w takich wypadkach kilka ślubów w jeden dzień wchodzi w grę. Ale to musiał być Hardcore. Szacun.
Ja najczęściej używam 35+85+135. Kilka ujęć na 15mm. Przygotowania to najczęściej 35 + 85 (jak jet miejsce to 135. Kościół to 20%-35mm, 40% - 85mm i 39%-135mm + 1% 15mm
Sala to już wszystkie ogniskowe w zależności od sytuacji. Pracuję na jednym body (7D się nie nadaje ze swoim iso) i tu jest mały problem. Przez jakiś czas mi to nie przeszkadzało, ale teraz jest to kłopotliwe. Bez problemu zmieniam podczas przysięgi 3 ogniskowe, ale uważam że 2 body to najlepsze rozwiązanie.
Największym dylematem jest po kilku latach 24 czy 35. Mam nadzieję na ten sezon dokupić 24 i zadecydować. Może nowa Sigma wpadnie do torby i wtedy podejmę decyzję, która ogniskowa jest lepsza.
A gdy posiadam jedna puszke 5d mII i mam 50/1.4 co polecacie dokupic (martwie sie czy wyrobie z machaniem obiektywami w kosciele)
nosze ze soba stary aparat w razie W albo pozyczam 550d (wiem niewiele, ale cos). Zabrzmialo jak sarkazm z tym, ze to skomplikowana operacja, wiem ze nie jest, ale machanie to zmiana kilku parametrów i trzeba uwazac na sprzet...
A C24-70/4L is nadaje się? szczerze :)
Absolutnie nie byłem złośliwy. Po prostu są emocje, stres, adrenalina, spocone ręce i szkło na podłodze... zdarzyło mi się. Dlatego piszę o tym piszę. Nie znam 24-70/4 to nic nie napiszę.
wiem dlatego myslalem o jakims obiektywie ktory by dzialala w takich sytacjach kiedy nie moge za bardzo sobie pozwolic na wymiane, a na drugie 5d/6d moze i stac ale szklarni nie ma wiec bez sensu druga puszka jesli wiekszosc sumy przeznaczona bedzie na puszke a nie szkla, a rzadko robie takie imprezy ;/...
C24-70 f2.8 najlepszy zoom na wesela ;)