29 byłby najlepsze, gdyby nie fakt,ze za chwile piłka wybije oko psiakowi ,
tak to odbieram ;) .
Wersja do druku
29 byłby najlepsze, gdyby nie fakt,ze za chwile piłka wybije oko psiakowi ,
tak to odbieram ;) .
Fakt, lepsze by było jakby piłka była w innym miejscu. No ale niestety takiego ujęcia mi się nie udało złapać. ;)
Mi się podoba, a przez piłke wygląda troche jak pirat.
Piłka na oku wyglądu fajnie, po prostu ma ją już na celowniku ;)
Tak na szybko coś tam zrobiłem z tego co jest na forum jakbym to widział, ściągnięte jest małe także trudniej mi się obrabia. Jest przeostrzone (nie umiem obrabiać małych plików bo wszystko szaleje), po kliknięciu i powiększeniu na flickr lepiej to wygląda. Bardziej chodzi mi o kolory i światło, kadr bym też delikatnie zawęził (tu nie zmieniony) - tak żeby pies bardziej wysunął się na pierwszy plan.
Generalnie mam problem z kolorami, bo obrabiam na mocno kontrastowym monitorze. I później na innych zdjęcia wyglądają blado. To przed wrzuceniem na 500px jeszcze trochę poprawiłam, ale to były kosmetyczne zmiany. Ostatecznie wyszło tak: https://500px.com/photo/95025753/muf...urawi%C5%84ska.
W Twojej wersji Boogie to przeostrzenie przesłania efekt. Ale chyba jest trochę jaśniej niż u mnie?
Ja na laptopie to robię, także też mam zniekształcone. Jest jaśniej bo jest trochę światła dodane z lewej strony. Dodatkowo winieta wrzucona która zwiększa kontrast miedzy jasną centralną częścią a brzegami.
Tu masz jeszcze zmniejszone do rozmiaru wyświetlanego na forum(800x533) w PS a nie przez flickr. Przeostrzenia wtedy już nie ma.
To dość podobne do mojej wersji z 500px. :)
Grypa mnie dopadła i nie mogę spać, to obrobiłam jeszcze coś takiego:
30.
Tu już nie powinno być wątpliwości, czy pies złapie. :)
Nie mogę już edytować poprzedniego posta, druga wersja 30tki z dodaną większą winietą. Miała zostać 30tka podmieniona na tą. :)
Kilka zdjęć z wyprawy na krokusy.
31.
32.
33.
34.
35.