Odp: [dan_jo] ...to jeszcze ja!
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Pozostawiłem sobie takiego jednego, który ma jako taką ostrość na cyfrze.
Nie oddam go, zawsze mogę sobie poobracać soczewki dla bokehu :) rozebrać, złożyć i działa.
No właśnie, jaka taka ostrość to chyba standard tego obiektywu.:confused: Z soczewkami może pokombinuje w wolnym czasie.;)
Dzięki RobertON:)
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
48-50 myślałem, ze mnie na allegro przekierowało...:D
51,52 na takie próby w domu podpieraj się statywem. Ogólnie makro manual to temat wymagający i na obiektywach się nie kończy. Jest tu sporo miejsca na DIY. W lesie o tej porze będziesz miał odjechany bokeh, jak się dobrze ustawisz;)
słowiczek, być może pentacon tam się znajdzie;)
Kombinowanie, rzeźba, to chyba nieodzowny element pracy z tymi obiektywami, ale podejmuje temat i powalczę jeszcze. Dzięki.;)
Co by nie było na sucho to trochę inne zdjęcie tytułowego heliosa.:D
53.
Parka swietna, 55 - siedziales na galezi? Czy to korzen :)
Cytat:
Zamieszczone przez
hudy85
Parka swietna, 55 - siedziales na galezi? Czy to korzen :)
Dzięki hudy85.
Nie, nie siedziałem, to pień drzewa, a bohater właśnie wyszedł z dziury, około 5m od gleby. Mają gniazdo i zapewne już młode, bo z prowiantem wracają za każdym razem.:)
Nie wiem kiedy mi będzie dane się tam pojawić, ale fajnie by było trafić na pierwsze próby młodzieży.;)
Ładne szpaczki, chociaż za nimi nie przepadam, bo mi wyjadą wiśnie :)
54 Można spróbować wymazać gałązkę z lewej, ale to drobiazg, bo ładnie trafiłeś go ze zdobyczą.
Domyślam się przesłania flagi, ale sam śmigłowiec może wyglądać lepiej, ale wiesz, to amatorskie spojrzenie.
57 fajna fotka.
Wiem ,że to się łatwo mówi ,ale przy krótszym czasie np 1/60 i dłuższej ogniskowej,
mogło by być ostrzej ,a rozmycie łopat chyba by pozostało.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Domyślam się przesłania flagi, ale sam śmigłowiec może wyglądać lepiej, ale wiesz, to amatorskie spojrzenie.
Tu była noc, iso 10000 i 16-35 zrobiło swoje.;)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
57 fajna fotka.
Wiem ,że to się łatwo mówi ,ale przy krótszym czasie np 1/60 i dłuższej ogniskowej,
mogło by być ostrzej ,a rozmycie łopat chyba by pozostało.
Żałowałem w tamtej chwili, że nie miałem podpiętego 24-70, no cóż.:(
Co do czasu, to przy 1/60 rozmycie by było bardzo małe, ja chciałem "zamknąć koło" i powinna być 1/15.;)
Dzięki Panowie.:D