To ja bym się też chętnie dołączył do listy życzeń. ;)
Z szerokimi obiektywami sigmy - 20/1.8 i 24/1.8 :)
Wersja do druku
To ja bym się też chętnie dołączył do listy życzeń. ;)
Z szerokimi obiektywami sigmy - 20/1.8 i 24/1.8 :)
Kolejny teścik na http://optyczne.pl
Tym razem Canon EF 1.4/50 USM.
Arek
A możesz podawać pełne linki?Cytat:
Zamieszczone przez Arek_O
A czego Ci w tym linku brakuje :-)Cytat:
Zamieszczone przez minek
Tego: http://www.optyczne.pl/index.php?tes...ywu&test_ob=21Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Dobra robota Arek, ale kiedy będziemy mogli zapoznać się z zapowiadanym już 2006-03-13 testem EF-S 10-22, on jako jedyny z zapowiadanych w tym dniu jeszcze się nie ukazał?
Wiesz nie miej do kolegi pretensji on prowadzi jakąś działalność i chcę aby ludzie najpierw otwierali stronę główną ..... za ciekawe i dobrze podane informacje warto dać 2-3 kliki wiecej ......
Wiechu, już niedługo. Większość materiału już odbrobiona.
Popmart, dzięki za zrozumienie :)
A gdzie tu pretensje? to tylko pytanie, kogoś kto zastanawia sie nad zakupem tego obiektywu, a jeżeli masz na myśli otwieranie strony głównej optyczne.pl i informację:
Sigma 10-20 mm to naprawdę niespodzianka. Testowaliśmy już Canona 10-22 mm i trudno wyobrazić sobie coś ostrzejszego w tym zakresie ogniskowych. Jeśli ta Sigma wygrywa, to co ona prezentuje? Trzeba ją szybko ściągnąć do testów!
to zapewniam, że zapoznałem się z nią oczywiście, i tym bardziej czekam na test, a wystarczy dać 2-3 kliki więcej żeby się przekonać, że nie ja jeden.
Arek, dzięki za informację, a jeżeli w moim pytaniu też dopatrujesz się pretensji to oczywiście przepraszam.
Nie, nie dopatruje :) Już się przyzwyczaiłem, bo odkąd ruszyliśmy z testami to cały czas jestem zasypywany mailami, kiedy przetestujemy to, a kiedy tamto :) Jeśli bardzo zależy
Ci na czasie, to uprzedzając trochę wyniki tetsu mogę powiedzieć, że warto mieć to szkło.
Ostrość jest wyśmienita. Natomiast lojalnie ostrzegam przed zniekształceniami. To jest coś o czym nie przeczytasz nigdzie indziej. Photozone chwali np. to szkło za brak dystorsji. No ale oni przez dystorsję rozumieją trzymanie linii prostych jako proste. A to nie wszystko. Gdy upierasz się przy liniach prostych na dużym kącie (odwzorowanie gnomoniczne) to wtedy linie są proste, ale nie są zachowane powierzchnie. W naszym teście będzie to wyraźnie pokazane i omówione - dlatego tyle to schodzi. Nie chcemy niczego wypuszczać na łapu capu.
Pozdrawiam,
Arek