Kilka prób portetowania, choc o prawdziwym pozowaniu mowy nie było - raczej łapanie;)
1.
2.
3.
Wersja do druku
Jedynka najlepsza, ale na wszystkich jakby ciut brakło ostrości na oczach. Dodatkowo cienie na oczach trochę psuja wrażenie. Ale modelke masz fajną, więc strzelaj, kombinuj. pozdr.
hmmm, modelka nie moja tylko pożyczona;)
W domu mam modela jedynie stąd jak miałam okazję płeć piękną przed obiektywem umieścić to chętnie skorzystałam.:lol:
Co do ostrości to chyba wszystkie fotki są "miękkie" i nie chodzi tutaj o same tylko oczy...
Mnie spodobało się w tych fotkach światełko (wszędzie zastane) a także te cienie i blaski;) choć pewnie to błąd w portrecie?:(
dlaczego, to chyba najlepsze co można wykorzystać, uwielbiam takie rzeczy, moja żona zrobiła ostatnio koleżance genialną mini sesyjkę w parku i to zastane światło i cienie nadają niesamowitego klimatuCytat:
Zamieszczone przez TOKIN
http://images2.fotosik.pl/63/474ss6vdai5i9ti9.jpg
jak zobaczyłem jej zdjęcia to chyba oddam jej aparat a ja wrócę do pisania wierszy ;)
PS
Sorki, że wkleiłem ten link do zdjęcia w twoim poscie ale skoro mowa o portretach to można skonfrontować
PS2
cholera to już 3 nad ranem :shock:
...acha mi zdecydowanie najbardziej się podoba nr2 :)
2 Świetna !!!! Sam jestem dyrygentem i uważam że super zarówno zdjęcie jak i aktorstwo. Bardzo ale to na prawdę bardzo żałuję że 3 wyszła nieostra...Byłaby lepsza niż 2
2 i 3 wydaje mi się, że przepaliłaś (biała koszula w oczy razi i zero szczegółów). Dodatkowo 2 trochę się przewraca. Może to zamierzony efekt ale wtedy to bardziej Magik niż Dyrygent :wink:
W 3 nieostrość (chyba) spowodowana zapewne ruchem Obiektu przy dłuższym czasie.
Co do podobania to 2 oraz 4.
Cytat:
Zamieszczone przez mattnick
:shock: no gdybym wiedziała!!!
W takim razie tę serię dedykuję w całości mattnickowi:D
PS Też żałuję że nr 3 poruszone ale z drugiej strony te rozczapierzone palce wydawały mi się na tyle dynamiczne, że godne pokazania.
Dzięki...:)