Właśnie testujący Betę, mogą brać ją za punkt odniesienia, też ją testowałem. Różnica między szybkością pracy w finalnej wersji jest znaczna, przynajmniej w moim odczuciu.
Wersja do druku
Właśnie testujący Betę, mogą brać ją za punkt odniesienia, też ją testowałem. Różnica między szybkością pracy w finalnej wersji jest znaczna, przynajmniej w moim odczuciu.
No to są dobre wieści bo beta w/g wielu była wolniejsza od 4-ki.
Z telefonu
Też odnoszę wrażenie że jest lepiej od 4-ki na moim już leciwym komputerze.
Pobawiłem sie godzinkę +, i macie rację - jest sporo szybsza od Bety....
No dobra, to się pewnie trzeba zdecydować ;)
Wersja 5 jest najlepszą od początku, nie da sie ukryć. Poczekam jeszcze ,moze coś w praniu wylezie ;)
Poza skalowaniem fontu co bylo dla mnie istotne wydaje sie byc szybszy. Uzywam jej tez na mac book pro w ktory wpakowalem SSD, tu na smart preview smiga jak zloto bo jak wiadomo sa one duzo mniejsze jak rawy. Mimo wszystko polecam wowczas wyrenderowanie podgladow 1:1, wydaje sie ze wtedy jest jeszcze lepiej. Mozliwosc edycji samych smart preview pozwala na uzywanie malego wewnetrznego ssd bez koniecznosci podlaczenia talerzowego dysku, to znacznie wydluza uzycie baterii.
Proszę o informację dotyczącą licencji LR5. Czy jak zakupię wersję komercyjną będę mógł zainstalować zgodnie z prawem na moim MBP i iMAC-u?
@kosa666
Rozumiem ze pytasz o wersje standalone nie CC ?
Tak, maksymalnie na 2 maszynach. Obie na 1 typie systemu operacyjnego (albo na dwóch Macach, tak jak piszesz - albo na 2 maszynach Windoze). Jesli masz dual boot potrzebujesz 2 licencje...