Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
Co za syf... Gdyby wsadzili Digica6 i video 1080p/60 + 720p/120 to by zawsze cos bajeranckiego bylo. Przynajmniej by utarto noski konkurencji pod wzgledem video. A tak...
Cytat:
Zamieszczone przez
Paweł Grabowski
Dziouszki ładne , ale człowiekowi by się chciało jakieś szczegóły oglądnąć :-). Tak moim zdaniem, to nie wiem jak Canon dopuścił do publikacji takich zdjęć :-)
Tak patrząc to albo ten nowy 18-135 to niezłe denko od słoika, albo Pan fotograf za bardzo zaufał IS-owi :-)
Ale ja sie tam nie znam.
Pzdr
canon nie ma nic do tego co wrzucają optyczne, ja natomiast dziwię się optycznym, że umieścili zdjęcia jakiegoś gamonia, który nie potrafi zrobić nawet ostrego zdjęcia...
Cytat:
Zamieszczone przez
siudym
Co za syf... Gdyby wsadzili Digica6 i video 1080p/60 + 720p/120 to by zawsze cos bajeranckiego bylo. Przynajmniej by utarto noski konkurencji pod wzgledem video. A tak...
A tak to podejrzewam że wszystko to będzie w 70D. Albo w kolejnej M-ce.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
pisałem juz o tym wcześniej, jeśli nie potwierdzą się plotki o połączeniu serii xxd i 7d (a się nie potwierdzą) to 70d będzie niczym innym jak 60d z dotykowym lcd, wifi, gps, mic stereo, wsparciem STM i paroma innymi drobiazgami bez znaczenia dlatego nie dali gps i wifi w 700d bo muszą go wyraźnie odróżnić od serii xxd ale nie może też być zbyt wypasiony, skoro mają w tym roku wypuścić 7d2 w wszystko to powoduje, że premiera 700d po zaledwie 9 miesiącach po zaprezentowaniu 650d jest po prostu ż e n u j ą c a !!!
W przeciągu miesiąca ma być 70d. Więc jestem cholernie ciekaw jak to z nim będzie :) Ogólnie sprawa wygląda "ciekawie" z tym małym wielkim ale ze coś ciekawego - rewolucyjnego zobaczymy za jakieś 2 czy 3 lata na rynku. Canon dalej w klasycznych lustrach, nikon podobnie. Sony w SLT i mirrorelsach. A cała reszta to m4/3. Szkoda że nie pojawi się ktoś ala GoPro w rynku kamer :P Bo wiele firm przegina co nie co. Już całkiem pomijam fakt początkowej ceny 700d :d 800d czy 900d.
NO sample z Fotopolis wyglądają na szczęście normalnie, czyli jak już ktoś ma serię xxxD to nie ma potrzeby zmieniać. Jak ktoś nie ma to niech kupi najnowszy, wszystko na temat.
Pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
Paweł Grabowski
Jak ktoś nie ma to niech kupi najnowszy, wszystko na temat.
Pzdr
Jak ktoś nie ma, to kupi Nikona 5200. W końcu ma wolny wybór.
Cytat:
Zamieszczone przez
Zoom
Jak ktoś nie ma, to kupi Nikona 5200. W końcu ma wolny wybór.
ale mozna nie miec xxxD a miec w ogole Canona (np FF) i szukac dopelniajacego korpusu cropowego. i tutaj xxxD jest bardziej sensownym wyborem niz D5200.
a przy wyborze od zera... D5200 kosztuje w kicie 680 EUR. a np 600D raptem 500 EUR. czy to duzo czy malo za roznice miedzy tymi korpusami - do indywidualnej oceny.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
D5200 kosztuje w kicie 680 EUR. a np 600D raptem 500 EUR. czy to duzo czy malo za roznice miedzy tymi korpusami - do indywidualnej oceny.
Jeżeli porównywać ceny, to należy porównać ceny 600D i D5100, bo to są starsze modele. Niestety, między D5100 i D5200 jest duża różnica, a między 600D i 700D wydaje mi się jakoś tak trochę jakby mniejsza.
Cytat:
Zamieszczone przez
Zoom
Jeżeli porównywać ceny, to należy porównać ceny 600D i D5100, bo to są starsze modele. Niestety, między D5100 i D5200 jest duża różnica, a między 600D i 700D wydaje mi się jakoś tak trochę jakby mniejsza.
byc moze. chodzilo mi o przyklad, ze mozna sobie wybrac ktoregos trabanta za sensowna cene. nie musi to byc 600D.
ze miedzy D5100 a D5200 jest wieksza roznica niz te pozmieniane plakietki na canonowskich trabantach, to nie ulega alibi...
Na DP Review zażartowali sobie na temat "subtelnego" zakresu udoskonaleń w nowym modelu 700D:
"Canon has also refreshed its main Rebel model, with the launch of the EOS 700D (known as the T5i in North America). However, the differences are so subtle that we were almost tempted to list the change of name badge in our list of new features".
:)