Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????
Dla mnie najbardziej zadziwiającą rzeczą jest fakt zaprojektowania telefonu, który trzeba nosić w etui, bo się zbije :-D Traci na tym wygląd, ale na wszystkich chińskich sylikonach/plastikach jest wygrawerowane "designed by xxxxx" więc użytkownicy są zadowoleni.
To w sumie kwintesencja całej filozofii Apple. Ale telefony działają pięknie, co z tego że technologicznie starsze, skoro android nawet z 12 rdzeniami nie osiągnie tej płynności. To detale ale przecież one najbardziej cieszą.
O matko... Kupiłem dwuletniego iP4 od znajomego. Nie był noszony w etui. Ja też czegoś takiego nie używam, tylko folia na ekran. I jakoś nic nie jest zbite.
Może dlatego, że nie rzucam telefonem? W przeciwnym razie wybrałbym Samsunga Solid.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
O matko... Kupiłem dwuletniego iP4 od znajomego. Nie był noszony w etui.
Dwa razy w życiu widziałem gołego ip4 - u kolegi i u kuzyna. Kolega nie miał etui dopóki mu telefon nie upadł na ziemie, a kuzyn pewnie w mysł "przezorny zawsze ubezpieczony" zaczął jednak zakładać.
Zrobiłbym Ci zdjęcie mojego, ale nie mam w pracy czym ;-)
SGSy i inne telefony również upadają i ekran idzie w diabły. Niestety, taka jest cena dużych wyświetlaczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Niestety, taka jest cena dużych wyświetlaczy.
Taka jest cena wyświetlaczy bez ramki i pogoni za dizajnem :)
Oprócz SGS i iPhona na rynku są też inne dobre telefony w których szybka nie sterczy prosząc się o rozbicie
Ale tu nawet nie o wyświetlacz chodzi, bo z drugiej strony jest też szklo :) To jak posmarować kromkę z dwóch stron maslem :) nie ważne którą strona upadnie.
Z tym obustronnym szkłem to rzeczywiście wtopa. Ale jak spadnie nieszczęśliwie na kant to żadna godzilla ani orangutan glass nie pomoże. Moj upadł około 15x z wyosości ponad metra na płytki, asfalt,... i nic. Jeden zły upadek i piszę do was przez pęknięty ekran. Zaczynam się przyzwyczajać. Ale kabury to niska cena za możliwości minikomputerów.
Lubie czytac Applefobie, gosc ma fajne pioro ;) Apple bylo pionierem w kwestii smartfonow i wprowadzilo rewolucje pierwszym iPhone'm. Kolejnym krokiem milowym w ich produktach byl iPhone 4, chociaz ciezko tu mowic o rewolucji. Kolejnej zapewne juz zapewne nie wprowadza, ale konkurencja wcale pod tym wzgledem nie jest lepsza. Moze kolejnym krokiem sa implanty z kartami SIM? :mrgreen:
Ja po 2 latach uzywania 4ki przesiadlem sie na 5. Czworka po 2 latach miala stan jak nowy, ot kilka lekkich rysek na metalowej ramce. Zero zadrapan na szkle. Poszedl za 900zl (kupilem za 800 - po 2 latach zarobilem na nim 100zl).
Pierwszą piątkę rozwalilem na plazy o kamienie, ale Apple Store w Barcelonie wymienil mi na nowy za ok. 200EUR. Co ciekawe po upadku szybka nie byla peknieta, pekla w nocy gdy lezal na polce - widocznie po upadku powstaly jakies naprezenia. Przed wypadkiem byl w nieskazitelnym stanie. To mialo miejsce w pazdzierniku. Od tamtej pory nowa sztuka nie ma najmeniszej ryski, a telefonu nie nosze w etui. Jedyna zasada to nie wkladac go do kieszeni z kluczami. Te wszystkie wyginajace sie telefony, odrapane czy popekane musza nalezec do ludzi ktorzy albo nie mysla, albo celowo uszkadzaja telefon, bo innego wyjasnienia nie widze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Akurat zasięg Wifi mam lepszy w SHS3 niż w w produkcie jabłczanym iPad4. 50m od nadajnika iPad czasami nie chce się połączyć, a SGS3 ma "2 kreski".
zgadzam sie. Ipad (w moim przypadku 2 i od razu sie wyspowiadam: dostalem od firmy, nie mialem wyboru, bo sam w zyciu bym tego g* nie chcial) jest kaprysny jesli chodzi o zasieg sieci wifi tam, gdzie czy HTC Desire czy SGS3 lykaja zasieg jak zloto.
tylko ze te telefony to skrzypiacy plastik, a nie lansowate aluminium ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Lubie czytac Applefobie, gosc ma fajne pioro ;) Apple bylo pionierem w kwestii smartfonow i wprowadzilo rewolucje pierwszym iPhone'm.
otoz nie...
jesli Apple gdzies mozna przypisywac pierwszenstwo, to w sprzedazy masowej. ale w wizji czy rozwiazaniach technicznych... bez jaj...
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Kolejnym krokiem milowym w ich produktach byl iPhone 4, chociaz ciezko tu mowic o rewolucji.
w 100% sie zgadzam. zestawienie tych dwoch faktow pozostawiam do wlasnej interpretacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Kolejnej zapewne juz zapewne nie wprowadza, ale konkurencja wcale pod tym wzgledem nie jest lepsza.
wydaje sie ze ogolnie wprowadzenie smartfonow i ich ewolucja od zalazka do sensownych urzadzen byla duzym wydarzeniem w swiecie telefonow mobilnych.
a ze to juz dojrzalo i sie przyjelo, to teraz juz nie bedzie znaczacych z punktu widzenia uzytkownika skokow.
nastepnym istotnym krokiem moze byc asysta glosowa - ale taka dzialajaca, nie w wykonaniu Apple'a. zeby interfejsem czlowiek-telefon byl glos a nie ekran.
dla podrozujacych regularnie autem to ogromna roznica...
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Pierwszą piątkę rozwalilem na plazy o kamienie, ale Apple Store w Barcelonie wymienil mi na nowy za ok. 200EUR. Co ciekawe po upadku szybka nie byla peknieta, pekla w nocy gdy lezal na polce - widocznie po upadku powstaly jakies naprezenia. Przed wypadkiem byl w nieskazitelnym stanie. To mialo miejsce w pazdzierniku. Od tamtej pory nowa sztuka nie ma najmeniszej ryski, a telefonu nie nosze w etui. Jedyna zasada to nie wkladac go do kieszeni z kluczami. Te wszystkie wyginajace sie telefony, odrapane czy popekane musza nalezec do ludzi ktorzy albo nie mysla, albo celowo uszkadzaja telefon, bo innego wyjasnienia nie widze.
zgadzam sie. i niestety do wielu ludzi nie dociera, ze wiekszosc dzisiejszych smartfonow jest projektowane pod korpo-ludzikow, przesiadujacych
po 8h dziennie w biurze a potem i tak w cichym otoczeniu. stad telefony o ladnie "zintegrowanym z tylu glosniczku" (bo przod musi ladnie wygladac
w salonie), ktorych za grzyba nie slychac z plecaka czy zamknietej torby, stad ladne ekraniki, ktore kiepsko widac w pelnym sloncu, stad ladne,
plaskie i oplywowe ksztalty, ktore przy probie zlapania zgrabialymi lapami badz przez rekawiczki, sa czyrakiem na du*...
czego na rynku wciaz brakuje to telefonow mniej lub bardziej "terenowych" z nowoczesnym systemem. niech to sobie bedzie Android czy iOS,
ale niech to bedzie dopracowane pod katem pracy w trudniejszych warunkach. i dluzej na baterii... poki co niestety najwiecej pary idzie dokladnie
w druga strone, a uzytkownik wbrew pozorom nie ma normalnego wyboru - jak chce smarfton, to musi sie swiecic jak psu jaja i trzymac na baterii
1,5 doby...