Odp: Co wybrać 7D / 60D / a może 50D
tu nie ma się co zastanawiać jeśli chcesz dokupić drugie body bierz 5D MKI... ciężko trafić w dobrym stanie ale zdarza się... spodoba Ci się 5D i obrazek to kupisz z czasem 5D MKII...
6D to nowość warto poczekać aż będzie tańszy i będzie nowy soft który poprawi każde niedociągnięcia nowych aparatów...
1D... pancerny ale ceny też są nie małe...
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
Wbrew pozorom największy problem z wyborem ma amator. Ktoś, kto żyje ze zdjęć i na nich zarabia bez trudu powinien skompletować odpowiedni dla siebie zestaw szkieł i puszek.
Święta racja. Póki co nie zarabiam na zdjęciach, stale doskonale swoje umiejętności i idę do przodu. Jeżeli wybrał bym FF to z myślą że może w niedalekiej przyszłości, zrobię kilka zdjęć weselnych i zobaczę jak to inni ocenią i może zdecyduje pójść w tą stronę.
Zastanawiam czy przeczekać zimę, dozbierać i kupić 5DIII i pożądane szkło.
Wypowiem się teraz jako amator, a nie ktoś, kto zarabia na zdjęciach. Jeżeli jeszcze raz miałbym zaczynać i kompletować sprzęt, to mimo wszystko brałbym szkła z górnej półki i FF. Wiem, wiem wszystko zależy od budżetu, ale hobby i zamiłowanie do fotografii jest dla mnie silniejsze od wszystkiego. Człowiek sprzeda ostatnią koszulę, aby sprawić sobie "nową zabawkę". W życiu trzeba realizować swoje pasje i zainteresowania, a nie tylko pracować, czy biernie odpoczywać przed telewizorem. Nie pije, nie palę, inne używki też nie wchodzą w rachubę. Zaoszczędzony grosz mogę więc wydać na to co mnie cieszy i pozwala oderwać się od rzeczywistości - czyli na sprzęt foto i wycieczki. I jakoś pcha się to wszystko z Bożą pomocą do przodu. Tak więc, kupować dobre szkła , ff i trzaskać dobre zdjęcia. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
poczekajcie jeszcze dobę, jutro canon ma zaprezentować 70d lub inne lustro
No i?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart
No i?
No i póki co premiery nie było. Jednak rzeczywiście chyba ona "wisi" w powietrzu !
też się podkurzyłem tym czekaniem
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart
poczekajcie jeszcze dobę, jutro canon ma zaprezentować 70d lub inne lustro
Stawiam na luty - marzec.
na przełomie stycznia/lutego będzie CP+, canon będzie tam miał duże stoisko wiec może tam coś w końcu pokażą ;/