Odp: [wiktor2323] Portrety
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Zdjęcie ładne, modelka również :D
Nie znam się na tym ale wg mnie to trochę nie halo skadrowane ?
Ile osób tyle teorii co do kadrowania ;) Może nie kadruje książkowo, ale zasady są po to żeby je łamać- lubię obcinać czoła;)
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Ile osób tyle teorii co do kadrowania ;) Może nie kadruje książkowo, ale zasady są po to żeby je łamać- lubię obcinać czoła;)
Obserwuję właśnie taki "trend" i wśród fotografów i kamerzystów. Kamerzyści robią takie zbliżenia, że wręcz pory na twarzy można dostrzec kosztem jej obcięcia.
Mnie się to osobiście nie podoba...
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Obserwuję właśnie taki "trend" i wśród fotografów i kamerzystów. Kamerzyści robią takie zbliżenia, że wręcz pory na twarzy można dostrzec kosztem jej obcięcia.
Mnie się to osobiście nie podoba...
Jak najbardziej się zgadzam, choć osobiście twierdze że czasami fajnie wygląda portret bez czoła ;) Choć sam usiłuje się tego oduczyć bo robie to zbyt często ;)
No i fajnie nawet bardzo :)
To teraz coś z ilforda Hp5:) "Skanowane" aparatem- pierwszy raz i trochę nieudolnie:)
Zapraszam:)
14.
13-tka bardzo fajna. Przyjemnie się ogląda. Brawo.
Natomiast 14-cie... jakoś odbieram to za zwykły pstryczek, bez "magii" ilforda ;) Kadr i jasność całości jakoś do mnie nie przemawia.
zdecydowanie 13, oczy bardzo przyciągają na 14 brak make-up'u u dziewczyny nie daje punktu zawieszenia, patrze na oczy i zaraz na włosy brode,uszy
Analogowa klatka to ze spaceru Panowie:) Kupiłem pierwszego Ilforda i chciałem go przetestować- ja je lubię ale może dlatego że na nim własna prywatna modelka;)
Fotografia Pani Nocy wygląda ciekawie choć mocno niepokojące są te fioletowe oczy. Chyba pozazdroszcze obiektywu...