Na optycznych zamieściłem kiedyś porównanie z YN565
Wersja do druku
Na optycznych zamieściłem kiedyś porównanie z YN565
a ja mam taki rebus.
zestaw canon 350d yn568 i yn622 i jak założę na aparat yn622c i na to yn568 w trybie hss to pierwszy strzał jest OK, a potem lampa szaleje, stroboskop się z niej robi, wyzwala się spontanicznie, jeśli jednak zastosuje czas bez HSS to chodzi ok. jeśli podmienię yn568 na starego canon 380ex w HSS to jest gites ok. jak odpalam zdalnie 568 przez 622c to w trybie HSS jaki i bez HSS jest ok. czy ktoś miał podobny problem?
klopot występuję gdy na 350d siedzi 622c a na nim 568 w trybie HSS
resety sprzętu nie pomagają
adam1004a - nic takiego, w e-ttlu założyłem YN622 i na to zarówno 568EX jak i 580EXII zrobiłem po 10 zdjęć z czasem 1/800 i lampy blyskaja poprawnie
a jaka masz date produkcji lampy na nalepce? listopad 2012 czy pozniej. ja mam listopad i podobno były z nimi problemy na aparatach typu 350d, 20d itd. sorry ze tak dopytuje ale chce mieć jasność jak będę reklamować sprzęt jako niezgodny z ofertą
Lampka dziś do mnie dotarła. Powiem szczerze, że jestem bardzo mile zaskoczony jakością wykonania, wyglądem i obsługą.
Do działania też nie mam żadnych zastrzeżeń ale jak na razie zrobiłem tylko kilka próbnych błysków.
Nie widzę większych różnic w porównaniu do C 580 EX II - obsługa lampy wręcz identyczna, zastąpienie kółka wybierakiem bardzo mi pasuje, kółko często mnie denerwowało, szczególnie jak ręce się spociły :)
Panowie, proszę o pomoc, czy lampka ta YongNuo YN-568EX będzie dobrym wyborem do Canona 400D? Albo co innego polecacie z własnego doświadczenia? Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
darco, a przeczytałeś wogóle posty chociażby z tego wątku? Większość jest zadowolona i porównuje z canonowską 580ex. Potrzebna Ci lepsza rekomendacja?. Jeżeli masz obawy to kup 430exII. Jest cashback 2013, więc zapłacisz taniej niż za youngnuo.
Powiedzcie mi co przemawia za 568ex w porównaniu z metzami 50 i 52 ?