Odp: [Bombi91]Pierwsze portrety
Cytat:
Zamieszczone przez
Mateusz.
Jakiej przysłony zazwyczaj używasz? Polecam robić zdjęcia od 2.8 bo poniżej jest mydełko.
Bez przesady. Egzemplarze się różnią - mój był bardzo ostry już od 1.8. Po drugie plakatów raczej z tego nie będzie robił. Bezsensowne jest patrzenie na fotografię przez pryzmat ostrości obiektywu.
Bombi91 - narazie jest dosyć słabo. Czytaj, przeglądaj, ćwicz, pokazuj postępy
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Greg S
B...
Bombi91 - narazie jest dosyć słabo. Czytaj, przeglądaj, ćwicz, pokazuj postępy
Pozdrawiam
Dość słabo ale coraz lepiej (gdyby nie te próby przepoczwarzenia dziewczyny w lalkę), a do tego bardzo sympatycznie - czego nie można powiedzieć o większości dzieł wybitnych "tuzów" współczesnej fotografii :)
28. Może to się spodoba, kombinowałem z obróbką i w takiej formie podoba mi się najbardziej, co sądzicie?
Diabeł tkwi w szczegółach! Zamiast "męczyć" stare, idź porobić nowe :) Na ostatnim niefortunnie obcięty wisior i badyl sterczący z samego czubka głowy, a na 25 zbędna smycz i dziewczyna ucięta-nieucięta. To samo na 26. Choć 25 i 26 są jeszcze do "odratowania" i myślę sobie, że warto.
Uważam, że ciągle jest zbyt centralnie i bez jasnego porządku w kadrze.
Na początek polecam link poniżej.
Fotografuj.pl - kompozycja
Poćwicz i podziel się efektami.
Pozdrawiam
Ale dodałem takie zdjęcie a nie inne, bo podoba mi się tutaj kadr centralny.
Ależ oczywiście - rozumiem.
Pamiętaj tylko, że pokazując zdjęcia na forum publicznym musisz liczyć się z różnymi opiniami, jedni będą zachwalać, inni wytykać błędy, a trzecia grupa będzie proponować inne rozwiązania.
Osobiście wolę uczyć się dalej.
Pozdrawiam i dobrych kadrów życzę.