Tu jeszcze chodzi o to ,że choruje na 5d mk2 choć tyle się naczytałem o AF (lichym) ,że sam już nie wiem. Ale też są użytkownicy tej maszyny mówiący ,że AF 5d mk2 zbytnio się nie różni od 50d wiec warto dopłacić.
Wersja do druku
Tu jeszcze chodzi o to ,że choruje na 5d mk2 choć tyle się naczytałem o AF (lichym) ,że sam już nie wiem. Ale też są użytkownicy tej maszyny mówiący ,że AF 5d mk2 zbytnio się nie różni od 50d wiec warto dopłacić.
50d ma szybszy AF, ma też mniejszy shutter lag
A możecie mi powiedzieć jak to jest jeśli sprzęt nagrywa też filmy? Można sprawdzić ilość minut nagranych? W przypadku używanego aparatu np 5d mk2 przebieg migawki może być 15 000 strzałów ale do tego wiele godzin nagrywania filmów co ma impakt na zużycie matrycy. No chyba ,że się mylę.
Nie mylisz się. Kupić piątki która była używana w filmówce bym nie chciał 8-).
Tak to Ty nigdy nic nie kupisz.
Ja chyba zawsze kupowałem w necie, szkła i body uzywane (tylko A100 i 50D w sklepie nówki) min Zaiss 135/1.8 około 5 tys tez zaryzykowałem i trafiłem na super sztuke.
Kupowałem tylko na forach foto, (nigdy na Allegro) nigdy nie trafiłem na oszusta ale uwazałem na wyjątkowe "okazje" bo to zawsze smierdzi i można utopic sporo kasy.
Szukaj u siebie w okolicy gdzie jest mozliwośc "pomacania" towaru wtedy bedziesz wiedział co kupujesz.
Szukasz 50D? Odezwij sie do mnie za miesiąc.
Od stycznia zbieram się, żeby zrobić miejsce w torbie. Wreszcie zrobiłem zdjęcia i wkrótce nadejdzie pora podziękować zacnej 50-tce za miłe chwile...
Wielebny ale Ty marudzisz :( Co ma do zakupu instancja jak sam nie wiesz czego chcesz?
Jeśli chodzi o kupno 5DII od filmowca, to bardzo kiepski pomysł - ja bym nie zaryzykował.
W moim przypadku wyższa instancja ma wpływ na budżet zakupu sprzętu. Prawdopodobnie zakończy się to tak ,że zaczekam jeszcze trochę i kupię 5d mk2 nowy i na sam początek used 17-40 L 4f. Na całość mam 10k PLN ale całość to body, szkła, lampa, torba itd...
Może dla was wydać od 2k do 5k na używane body niewiadomego pochodzenia to nie dużo. Dla mnie ta kwota jest astronomiczna i szkoda mi ładować gotówki w niepewny sprzęt (dlatego może wydziwiam i nie chce nikogo urazić).
Nie ma problemu, chodziło tylko o to, że co chwile zmieniasz preferencje odnośnie sprzętu. Ja sam wolałem dołożyc trochę kasy i kupić 5DII z zerowym przebiegiem i nie żałuje każdej wydanej złotówki :) Mam co prawda trochę łatwiej, bo decyzję podejmuję sam.