To u mnie chyba normalne,że nie potrafię dobrze precyzować pytań.
Więc najprościej:Czy przy FF i EF 100/2,8 USM Macro zdjęcia wychodzą ostre?
Wersja do druku
To u mnie chyba normalne,że nie potrafię dobrze precyzować pytań.
Więc najprościej:Czy przy FF i EF 100/2,8 USM Macro zdjęcia wychodzą ostre?
Instrukcję kup na allegro. Sam właśnie tam kupiłem. Zapłaciłem "aż" 32zl.
zdjęcia macro wychodzą super. Uzywam Sigmy 150/2,8 Macro... zdjęcia rewelacja ;].. jak do tego doda się pierścienie... mniam!
O instrukcję wystarczy napisać do Canon Polska - mi przysłali do 1dmk2 gratis :mrgreen:
Matus-a wysyłają za granice? i jaka jakość,bo raz poprosiłem znajomych by mi kupili i wysłali do soniaka,TRAGEDIA!!! jakieś zas***e xero w formacie kieszonkowym,brzegi szarpane a nie cięte i spięte byle jak-poprostu krew mnie zalała.
Dzieki za odpowiedz-poczekam jeszcze co napisze Oskarkowy-bo widziałem jego galerię,ale nie ma tam z 5D,chociaż te z 20D-tki powalają.
Pozdrawiam.
Jestem w szoku, ze nikt do tej pory nie wspomnial o rozmiarze.
Seria 1D to cegly, 5D to rozmiar "mierzalny".
Ja wybralem 5D, bo wydaje mi sie bardziej uniwersalny. Choc cierpie
z powodu utraty tele-reach, to jednak FF naprawde poszerza horyzonty.
Na serio. Poza tym dodaje prawdziwej wartosci obiektywom -
staja sie tym, czym mialy byc. Jesli nie robisz TYLKO sportu,
lub TYLKO ptakow, to moim zdaniem 5D jest lepszym wyborem.
etam nie wspomnial, arkan wspomnial ale nikt go nieslucha ;-)Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
no niewiem jesli ktos sporadycznie 'robi' sport/ptaki to IMHO tylko jedynka... to jak z obiektywami, niektore sie uzywa zadko a i tak sie je nosi ;-)Cytat:
Panowie,na temat sporu i przydatności 5D do tego jest inny wątek liczący sobie kilka stron.Ja już zdecydowałem,i czekam na odpowiedz z tą ostrością obiektywu canona ef 100 2,8 macro.
Pozdrawiam.
Jezu!Cytat:
Co wy z tymi ptakami!?
Od 6 lat fotografuje ptaki i najlpesze zdjecia zrobilem 10D+600/4. Jak mialem 1dmk2 to nie widzialem zadnej roznicy na korzysc 8kl/s.
Zdecydowana wiekszosc zdjec ptaktow (90%) to fotki statyczne, takie klasyczne "encyklopedie", a jesli juz sie zdarzy zdjecie akcji to nie przesadzajmy, to nie koszykówka i nawet na kaczke w locie (to najszbszy ptak) styknie 5kl/s.
Tak wiec sport z 1dmk2 zgodze sie, ale juz do ptakow 5D spokojnie wystarczy.
Bo z tej fotografii zdecydopwanie dalece bardziej przydaje sie mozliwosc wyciecia z klatki niz szybkosc.
Moja bolaczką na poczatku byly krotkie szkla i niemożność wycięcia niczego z 6mln pikseli. Teraz mam 13mln i po prostu nie musze wchodzic ptakom na glowe:)
Nie wspomne o D2H, ktory dawal niesamowity obraz ( o niebo lepszy niz kazdy Canon, ktory mialem - nawet obecny 5D), ale 4mln to bylo smieszne w ptasio-snajperce.
Znowu zaczynasz? ;-) :lol:Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Nie wiem. myślę, że wszystko da się zrobić. Instrukcja oryginalna nowiutka nigdy nie czytana nawet... super zaraz znajde namiary..Cytat:
Zamieszczone przez Paradox
o tu jest..
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80995979