-
a ja bym kupił 5d2 + 35L/24L + 85L. 5D3 dla amatora, który klika "do kotleta" to wg mnie zbędny wydatek. Dużo większa radocha będzie z dodatkowej eLki. Gwarantuję, że zrobisz tym wszystko o czym pisałeś. Wątpię, żebyś wykorzystał możliwości 5D2. 5D3 ma fajny AF ale obrazek dla mnie osobiście krok w tył, bo wydając puszkę po kilku latach bez polepszonej jakości tak właśnie odbieram.
24-105 to zwykły ciemny zoom, nic ciekawego, a w tej cenie można mieć swietne 5D2 i genialne stałki.
-
dzięki za odpowiedzi , wynika z tego iż pozostanę z dotychczasowym sprzętem , kupno 5DIII to będzie tylko lans :)
-
A ja bym kupil Sigme DP-1. Jest za okolo 700zl, a jakosc jak z lustrzanki.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A tak w ogole jak kompakta to chyba fuji X100.
-
Moim zdaniem warto przesiąść się na pełną klatkę, chociażby ze względu na jakość obrazka, niższe szumy i łatwiejsze do uzyskania rozmycie tła. Będąc na miejscu autora wątku wziąłbym 5D mark II i do tego same obiektywy stałoogniskowe - podejrzewam, że będzie zachwycony, bo będzie miał ekstra sprzęt na lata. Poza sprzętem oczywiście nie uniknie się etapu zdobywania wiedzy i doświadczeń, ale na lepszym sprzęcie może być to zdecydowanie przyjemniejsze.
-
.. Ja proponuje trochę dołożyć i jak już kupować to na lata. Mają teraz promocję.
tu
Aparat może nie wygląda ciekawie, ale gwarantuje, że zdjęcia u cioci na imieninach będą odpałowe. Przy takiej matrycy będziesz mógł nawet fototapetę zrobić.
Do tego dokup dobry statyw. Jak starczy to jeszcze jakiś zoom...
-
Kurcze, ale hasło reklamowe, to im chyba ktoś "nieanglojęzyczny" wymyslił. :mrgreen:
Old horse new tricks - zwracam uwagę na identyczne brzmienie słowa "horse" z innym słowem :)
-
typowe trolowanie
po siedmiu stronach pitolenia, założyciel wątku doszedł do wniosku, który zasugerowałem w jednym z pierwszych postów