Odp: Canon 5D Mark III - subiektywnie oczami użytkowników
a i u mnie 24 L II z 5dIII ma straszny front focus ale + 10 zalatwia sprawe (jak narazie) inne szkla a zwlaszcza 85L trafia bezblednie.
Cytat:
Zamieszczone przez
darnok
a i u mnie 24 L II z 5dIII ma straszny front focus ale + 10 zalatwia sprawe
...u mnie ten zestaw bez żadnej korekty.
Testował już ktoś na ptakach ten korpus?
Cytat:
Zamieszczone przez
tdf
Witam, focilem siatkowke plazowa w weeekend i AF z 70-200/4IS na prawde popyla i jest frajda fotografowania tylko zmartwilo mnie ze jak sie aparat nagrzal a bylo 32 w cieniu wiec w sloncu troche wiecej to mi sie error 80 zaczal pojawiac i blokowac migawke.
No mysle ze to od temperatury bo jak potem w nocy w deszczu focilem kibicow po finalach nie bylo problemu. Czy ktos tak mial?
Dzisiaj w warunkach pokojowych wyskoczył error 80, tdf czy miałeś ponownie ten błąd? Po wyjęciu akumulatora sytuacja wróciła do normy, mam nadzieję.
Witajcie,
Wracam z newsami na temat AF w 5D3. Niestety wszystko wróciło do "normy". Bocznymi punktami AF nie sposób poprawnie nastawic ostrosc, frontfocus jest olbrzymi i nie do zaakceptowania. I tym razem zrobilem porownanie w tych samych warunkach na tych samych ustawieniach na 5D2. Obnazylo ponownie slabosc 5D3. Jestem juz jednoznacznie przekonany, ze AF na bocznych punktach 5D3 nie dziala i zaluje tego zakupu jak zadnego innego sprzetu Canona :-(
Sent from my iPad using Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
MateuszJ
Witajcie,
Wracam z newsami na temat AF w 5D3. Niestety wszystko wróciło do "normy". Bocznymi punktami AF nie sposób poprawnie nastawic ostrosc, frontfocus jest olbrzymi i nie do zaakceptowania. I tym razem zrobilem porownanie w tych samych warunkach na tych samych ustawieniach na 5D2. Obnazylo ponownie slabosc 5D3. Jestem juz jednoznacznie przekonany, ze AF na bocznych punktach 5D3 nie dziala i zaluje tego zakupu jak zadnego innego sprzetu Canona :-(
Może nie mam za dużego stażu z MKIII ale wczoraj przy zapalonej choince i TV ustawiłem skrajny lewy punkt i aparat zrobił zdjęcie bez żadnego problemu. Tokina 16-28 ISO 12800
AF w 5d mkIII działa bezbłędnie na każdym punkcie. Nie potwierdzam jakichkolwiek problemów z bocznymi, czy jakimikolwiek innymi punktami af. Zero dodatkowej regulacji.
No to ja mam walnieta sztuke po prostu. Sprawdzales na duzej przyslonie rzedu F1.4-1.8 ?
Crazy: sprawdzenie Tokina 16-28 niewiele mowi, bo raz ze jest szeroko i nawet na 28mm jest duza GO, dwa ze to szklo ma tylko F2.8. Masz 50ke jakas ? Sprawdz prosze na niej skutecznosc ostrzenia bocznymi.