Dzięki.
A napiszcie jak to chodzi jeśli chodzi o prędkość itp. z muzą i bez. Obecna wersja jest beta jeszcze - pewnie jakieś błędy są, chociaż nie znalazłem jeszcze.
Wersja do druku
Dzięki.
A napiszcie jak to chodzi jeśli chodzi o prędkość itp. z muzą i bez. Obecna wersja jest beta jeszcze - pewnie jakieś błędy są, chociaż nie znalazłem jeszcze.
I pod tym sie podpisze. Nie lubie flaszobajerow. Raz obejrze i wystarczy. Jakos htmlowe stronki bardziej do mnie przejawiaja (co widac po mojej stronce 8) ) i sa bardziej intuicyjne w ladowaniu do przegladarki i obslugi...Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Przed tym nie uciekniesz. Ale to z racji wieku chociażby, raczej Ty mnie powinieneś przekonywać, a nie ja Ciebie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Takie są tryndy :wink: Łącza mają ludziska coraz szybsze, serwery oferują gigabajty, więc nie ma co się bronić. Tak a'propos przypominam sobie przed laty, jak to na forum palmtopowców posiadacze takich 'surowych' palmtopów gardzili tymi, którzy nie dość, że kolorowy monitor w palmtopie posiadali, to jeszcze dźwięku MP3 im się zachciewało. I popatrz w którą stronę poszło?
Ale to nie chodzi kwestie techniczne - ja mam w pracy takie łącze, że sieciówka 100Mbit w moim laptopie jest czasem najwolniejszym elementem :) - ale o przerost formy nad treścią - nie w sensie tego, że treśc jest do d*, ale że forma ją zasłania.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Hehe, a z bliższej mi działki: na demoscenie kiedyś większość rzeczy pisało się w assemblerze, a uzywanie C było uważane za lenistwo. Nie mówiac o pisaniu dem pod Windowsy - to już banicja na wieki. A teraz.. :)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
No ale co się nauczyłem optymalizacji kodu, to moje. I kiedy już HTTP zostanie zastąpiony przez jakiś "protokół-wymiany-animków", to ja ciągle będe umiał zrobić lekką, CSS-ową stronę :)
No to jak ze speed-em co? :)
No więc moim zdaniem (de gustibus...) nie zasłania :D Mnie się ta strona kompozycyjnie bardzo podoba; rzekłbym nawet, że jest wysmakowana. No i powtórzę, że co najważniejsze, jest tam 'trochę dobrych zdjęć. Są i gorsze, ale wiadomo, że pierwsze śliwki robaczywki.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Eee gdyby miały być same dobre to ze 2-3 byłyby maksymalnie i to po ostrej debacie, bo tak to pusto by było. :P ;) :lol:Cytat:
No i powtórzę, że co najważniejsze, jest tam 'trochę dobrych zdjęć. Są i gorsze, ale wiadomo, że pierwsze śliwki robaczywki.
speed jest ok, ale tylko jak mp3-ka jest już zbuforowana :), więc za peierwszym razem pasmo pożerane jest przez download muzyki, a zdjęcia są na drugim planie :)Cytat:
Zamieszczone przez Mori
generalnie nie jest dobrze, że nie można ustawić tak strony aby pojawiał się audioplayer oraz muzyka byłą wyłączona, a na życzenie oglądający by sobie ją włączył
może warto zmienić rozszerzenia mp3 na cokolwiek innego? - co by roboty cie nie inwigilowały :) - w końcu autor wziął to pod uwagę i w pliku konfiguracyjnym możesz to zmienić.
Wytłumacz mi to jak 2-latkowi. Co zmienić jak i po co dokładnie. :)Cytat:
może warto zmienić rozszerzenia mp3 na cokolwiek innego? - co by roboty cie nie inwigilowały - w końcu autor wziął to pod uwagę i w pliku konfiguracyjnym możesz to zmienić.
no po co zmienić to już napisałem - musiałbym ci dać wykład, co to są roboty i jakie informacje one zbierają "buszując" po sieci. Generalnie roboty np googla zbierają informacje o stronach www w internecie, przez co w tej wyszukiwarce możesz odnaleźć daną stronę. Co za problem więc napisać robot'a co by biegał i wyszukiwał mp3 i odnośniki do nich, że ktoś tam przechowuje muzykę...Cytat:
Zamieszczone przez Mori
wystarczy, ze zmienisz rozszerzenie na inne niż mp3 (np. muzyka.111 , i robot uzna taki plik za mało przydatny)
jeśli już chciałbyś to zmienić, to wystarczy rozszerzenia twoich plików mp3 zaminić na jakieś inne, zaś skryptowi przypisać w pliku konfiguracyjnym, żeby takie właśnie pliki brał pod uwagę przy odtwarzaniu przez mp3 player'a
w pliku konfiguracyjnym należy odnaleźć audioextension = mp3 i zamienić mp3 na twoje wymyślone przez ciebie rozszerzenie, które nadasz swoim plikom audio