a gdzie konkretnie szklarska czy karpacz
a gdzie konkretnie szklarska czy karpacz
Raczej Szklarska, albo Jagniątków.
to gdzie i o ktorej to podjade
A skąd będziesz startował?
Ja planowałem wyjechać z Wrocławia około 08:00.
Byliście w górach? Z dołu widać było jak chmury kłębiły się na górach.
Ja byłem. Nie tam gdzie planowałem ale byłem :-)
Światło było zmienne, acz ciekawe - raz na kilkanaście minut wychodziło słońce, które podświetlało chmury i śnieg. Na koniec chciałem zrobić, ze Smogorni, zachód nad Małym Szyszakiem i Przełęczą Karkonoską ale chmury całkiem zasnuły horyzont i było po jabłkach.
P.S. I tak byłby problem z tym zachodem bo wiało tak że o stabilnym rozstawieniu statywu nie było mowy. Wbicie w śnieg też nie wchodziło w grę, bo śnieg był zmrożony i zlodzony po wierzchu.
Tak to mniej więcej wyglądało na górze.
Na niedzielę (wstępnie) planuje wstępnie kolejny wyjazd, tym razem chodzą mi po głowie Śląskie i Czeskie Kamienie.
Warunki trafiłeś bardzo fotogeniczne, dużo ciekawsze zdjęcia aniżeli przy nudnym bezchmurnym niebie.
Ja na razie robię sobie pauzę od gór, trzeba czasem trochę popracować na nizinach.
Bezchmurne niebo zaczynało wywoływać u mnie mdłości :-)
A tak na poważnie, wierzchołki karkonoskie są dość płaskie i gładkie, gdy brakuje chmur to na górze ciężko skomponować ciekawy kadr (choć oczywiście nie jest to niemożliwe).
Ja wybieram się na nocne ognisko w górach suchych z soboty na niedzielę, a w niedzielę eksploracja jakiejś kopalni, najprawdopodobniej w karkonoszach;)