Serio 1,4 kg? Nigdy tego nie odczułem.
Wersja do druku
Serio 1,4 kg? Nigdy tego nie odczułem.
Parę wątków wcześniej pisałem o rozterkach z zakupem torby i modelu adventure 160 firmy Apollo. Po długich wycieczkach, licznych watpliwościach w końcu się zdecydowałem.... ale na Lowepro Nova 190 :) Bardzo mocno rozważałem też Hama Defender 180, ale jest zdecydowanie cięższa. Nie żałuję ani złotówki wydanej na ta torbę. W 100% było warto dołożyć. Dla szukających na śląsku mogę polecić "fotoceny" z Chorzowa - bardzo duży wybór toreb, zwłaszcza Lowepro, ale też i jest Hama, Kata i inni producenci. Można naprawdę długo wybierać...jest w czym :).
Pozdrawiam
KM
potrzebuje większej torby na sprzęt, znalazłem w necie Camrock Tank X60
- ktoś coś o niej wie?
---edyta:
ok, znalazłem: http://forum.canon-board.info/showth...?t=42&page=332
temat do zamknięcia, chyba że macie wyrobiona jakąś opinię.
pozdr. Fabian
Wszyscy tutaj polecają produkty w kwotach xxx (czasem nawet Xxx). A co z torbami poniżej 100zł? Zdaję sobie sprawę, że jeśli coś ma mieć jakość, to musi kosztować, ale chyba można znaleść jakiś kompromis?
Sam jestem na etapie poszukiwania torby, ale nie chciałbym wydawać raczej więcej niż 100zł. Torba powinna mieścić mój zestaw + jakieś tele (to tak na przyszłość). Nie chciałbym, żeby była zbyt duża. Czy ktoś może doradzić coś tańszego, a (w miarę) dobrze wykonanego i funkcjonalnego?
Jak sam napisałeś, cośco ma jakość musi kosztować. Warto dolożyć chociaż 50-60 zł (oferta Camrock'a) i wtedy czegoś poszukać. Ja kupiłem tanio torbę Apollo Adventure 4 (ale tele w niej nie zmieścisz raczej). Pytanie czy warto oszczędzić kilkadziesiąt złotych (nikt nie mówi że dobra torba musi kosztować XXXX zł) a potem tracić nerwy jak np. puści zatrzask od paska albo torba przemoknie ?
Ew. poszukaj używek na allegro, ja niedawno trafiłem torbę Crumpler December Quarter za bardzo dobre pieniądze i bardzo dobrym stanie :)
Ostatnio na jednym z forum opisywałem swoje spostrzeżenia na temat plecaka w którym aktualnie transportuje sprzęt foto w góry. Jeżeli kogoś interesuje ta kwestia to zapraszam do krótkiej lekturki: kliknij
Może ktoś wpadnie na jakis pomysł bo ja nie mam już siły.. tyle poszukiwań i nic sensownego, może doradzicie? ;)
Potrzebuje plecaka, który jest: wygodny, lekki, bezpieczny dla sprzętu, solidny, mieści 5dII+24-105L+35L+70-200/2,8L+580EXII+40d jako drugie body i jest.. w miare ładny ;) A teraz koniec marzeń, zdaje sobie sprawę że w cenie ok 300-350zł ideału nie znajdę - coś praktycznego, zbliżonego do opisu w ogóle istnieje? Jestem kobietą, dosyć drobną i plecak większy ode mnie to nie najlepsze rozwiązanie..
To co masz powinno się zmieścić w Flipside 300.
Moim zdaniem jest on i ładny i niezbyt wielki. A kosztuje też niezbyt wiele.