fot 5 - miodzio
Wersja do druku
fot 5 - miodzio
fajne zdjęcia
Parodniowy wypad w czeski Beskid Śląsko-Morawski.
Niby Beskidy, czyli najzwyklejsze góry, ale jakoś czuć inny klimat.
52.
53.
54.
Bardzo przyjemnie się ogląda, widoki odprężają. Jeśli chodzi o WB to ustawiasz na auto, czy może konkretnie pod zastane warunki?
Praktycznie w 99,9% przypadków ustawiam albo na "auto" albo na "słońce" - w zależności co daje lepszy efekt.
Chociaż wczoraj "odkryłem" ustawienie na K (stopnie Kelvina). Na wieczornym przydomowym spacerze takie dziwne warunki były, że balans bieli mi po prostu szalał. Ustawienie K dawało najbardziej przewidywalne rezultaty. Może na normalnych wycieczkach też go zacznę wyorzystywać.
Dzięki za odp. Skoro robisz w jpg to może jeszcze popróbuj z WB BKT. W sumie to polecam jednak przejść na RAW, o ile lubisz podłubać przy fotkach na kompie. Zapytam jeszcze o te fotki, jeśli można: one były robione z filtrem polaryzacyjnym, a po zmniejszeniu wyostrzane w jakimś programie?
No właśnie obrbianie zdjęć jakoś nie dla mnie, w ogóle mnie nie ciągnie ;)
Fotki robione z filtrem. Po zmniejszeniu nie wyostrzane, aczkolwiek wydaje mi się, że picasa ostrzy automatycznie.
He he spoko, może kiedyś przyjdzie czas na Twojego pierwszego rawa, ale póki co, nic na siłę ;).
Kontynuując tematykę "lato w górach" przestawiam kilka zdjęć z wycieczki w słowackie Góry Choczańskie.
55.
56.
57.
58.