za 2000 HD?
Wersja do druku
za 2000 HD?
Tak. Trafiłem na okres przed podwyżką w Marcotec'u.
Ja już sobie konstruuję DIY Glidecam. Na razie czekam na wytoczenie fajnej oprawy do łożyska z nierdzewki, a tymczasem myślę jak zrobić sanki regulacyjne i dobry patent do przymocowania na rurkę.
Właściwie to początkowo miałem nawet konstruować lepszy patent niż jest fabrycznie w Glidekam ie, ale skoro tam jest takie banalne rozwiązanie to poco przesadzać, jeśli to działa dobrze.
W zamyśle najpierw statyw będzie służył do malutkiej kamerki HD, która jest tak leciutka, że w ogóle trudno ją trzymać statycznie bez drgań. Jak się sprawdzi to wyposażę mój steadicam w mocniejsze mocowania, chyba, że te co robię wystarczą :) Wszak rurka to rurka, a gwint to gwint.
http://herculesjib.com/index.php?mai...roducts_id=127
nie narzekam - bardzo przyzwoity i nie meczy mocno nadgarstka - inaczej się ciężar rozkłada - Micles - kiedyś porównamy pracę na GLIDECAM i moim chińczyku
Ale co racja to racje lepiej od razu kupić coś porządnego - nigdy się na tym nie traci a na półśrodkach zawsze
Ktoś testował może ten sprzęt?
http://www.sturdyshots.com/purchase/
2000 pro juz mozna wyrwac za 1200-1300zl
szczegolnie ze glidecama kupuje sie raz, tego nie da sie zniszczyc czy zajechac
sa podrobki typu Flycam Hercules NANO, ale na forach jest opinia ze nie da sie tego skalibrowac, uzytkownicy sprzedaja i kupuja jednak glidecamy
Nie wiem jak z cenami, ale może kogoś zainteresują produkty ->tej firmy<-
no ja ostatnio Glidecama 2000 pro wyrwałem za nie całe 1000 zł, zależało mi na modelu hd 2000 no ale coż, 2 razy droższy.
flycam da ci w kręgosłup taki wycisk, że dopóki nie ubierzesz czegoś innego będziesz przeklinał to ustrojstwo na samą myśl :)
Szanowny Panie Mescalito.... . z pomocą a raczej rekoma mojego Papy wyprodukowalismy całkiem sprawna kopie steadikamu ktory dokladnie przeswietlilem w telewizyjnych studiach, kilka dni temu dokonczylismy mocowania baterii i monitora.aparat 5d mk2 stoi dzielnie , regulacje ok.
jednak 10 minut i ledzwiowa czesc kregoslupa boli jak diabli. dodam ze kamizelka i jej przednia wzmocniona czesc tez jest dos wiernie skopiowana. czy ma Pan jakies sugestie co moze byc nie tak, brak wytrenowania czy blad w czesci kamizelkowej....dziekuje i pozdrawiam