Przyłączam się do zachwytów nad sigmą 50/1.4 :-D.
Wersja do druku
Przyłączam się do zachwytów nad sigmą 50/1.4 :-D.
Miałem stycznośc z sigma 50mm 1.4 akurat w nikonie, z d700 kapitalny obrazek,nikkor sie nie umywa...a w canonie nie wiem bo obecnie malo co uzywam 50mm i mam w torbie wrazie czego 50mm ale 1.8 :) ale podejrzewam że jest podobnie jak w nikonie
Może użytkownicy zapodadzą kilka własnych sampli , f1.4 i f 2.8 S vs C :confused:
może mógłby ktoś pokazać sample z tej sigmy? bardzo mnie ona ciekawi :)
Przeciez sa w dziale obiektywy!
miałem na myśli porównanie bokeh , ostrości itp dla tego samego obiektu robione ze statywu , może to być np kwiatek w ogrodzie :roll:. Wtedy łatwo porównamy te szkiełka chyba ze ktoś już tak zrobił to proszę o link:confused:Cytat:
Przeciez sa w dziale obiektywy!
Znalazłem coś takiego, dość świeże: http://kamilwysocki.com/wordpress/20...50mm-f1-4-usm/
Z doświadczenia powiem, że przy testowaniu Sigmy warto robić to przy lepszym oświetleniu. Jak pisałem wcześniej AF lubi się gubić gdy jest ciemno i często można mylnie stwierdzić np front focus. Tak było w moim przypadku, po sesji w plenerze mogłem stwierdzić w 100%, że wad AF nie posiada. Trafia bardzo dobrze - na 450 zdjęć może znajdę pojedyncze sztuki które są do skasowania. Co mnie zdenerwowało.. robiłem zdjęcia dziecku, a jak wiadomo są one "dość ruchliwe", próbowałem złapać ostrość z bliska a obiektyw kręcił AFem w przód i w tył.