Miejmy nadzieję, że tak będzie, choć nie ukrywam, że obawiam się czy nie upaprzą przy okazji matrycy :( Dam znać jak załatwię sprawę.
Wersja do druku
Miejmy nadzieję, że tak będzie, choć nie ukrywam, że obawiam się czy nie upaprzą przy okazji matrycy :( Dam znać jak załatwię sprawę.
Po rozmowie z Serwisem w dniu dzisiejszym polecono mi przesłac body na Żytnią.
Opinia będzie wydana po bezpośrednich oględzinach :(
Body wysłane - czekam na werdykt :)
Dziś otrzymałem potwierdzenie z Żytniej odnośnie przyjecia sprzętu do naprawy.
Jestem trochę zaniepokojony faktem, że na zleceniu widnieje status naprawa odpłatna.
Czy przy naprawie lustra też tak mieliście ???
Nie martw sie o to. Ja tez kiedys oddajac obiektyw na gwarancji mialem taki status. Po telefonie, ktory wykonalem w celach kontrolnych dowiedzialem sie, ze to przez pomylke taki status wbili i usluga bedzie darmowa :)
A druga sprawa to Canon oficjalnie napisal o naprawach za free odpadajacego lustra w 5D.
Właśnie dostałem wycenę w której napisali, że naprawa lustra na koszt producenta, ale chcą mnie obciążyć za czyszczenie filtra matrycy 130zł + koszty Kuriera. Body w momencie wysyłki było czyste jak łza, bo ma przebieg niecałe 6000 klapnięć i pracuje wyłącznie w studio :(:(
Podziękuj grzecznie za czyszczenie matrycy, tej usługi przecież nie zamawiałeś.
Ja bardzo odczuwałem cwaniactwo gdy zajeżdżałem czteroletnim autem na brytyjskich blachach do polskich mechaników! Zgroza! Rok temu pojechałem wymienić łożyska amortyzatorów w Lagunie, a przy odbiorze auta pan mechanik oznajmił mi, że musi mnie obciążyć jeszcze kosztami wymiany drążków kierowniczych i kosztami samych drążków gdyż nie mogli odkręcić amortyzatorów bo przeszkadzały im właśnie drążki, które panowie po prostu ucięli by było szybciej!!! Naturalnie zrobiono to bez konsultacji ze mną. Oczywiście nie zapłaciłem grosza więcej niż umówiona kwota, pan mechanik powiedział, że wzywa policję a ja, że nie widzę przeciwwskazań.
Trzymajmy się bo nas będą rypać ze wszystkich stron :mrgreen:
No właśnie grzecznie podziękowalem a Pan serwisant napisał że jest brudna matryca i on za to nie odpowiada. Już się boję jak bedzie wyglądać po wszystkim. Nie jestem pedantem ale bałaganu też nie lubię...
tez mialem taka sama sytuacje pol roku temu. tez mialy byc ogledziny i mialem czekac 2 tygodnie na czesc,ale lustro mi naprawili na drugi dzien za darmo, a za czyszczenie matrycy podziekowalem.
uuuu... to słabo się serwis stara! ja też bym podziękował za tę usługę. Jeżeli będzie rzeczywiście uświniona to oddasz do innego serwisu... Po co dawać zarabiać naciągaczom?
Za 30zl w BTFoto Ci zrobia od reki. Polecam chlopakow.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oczywiscie chodzi o czyszenie matrycy.