stary, normalnie na wojne mozna z tym isc i strzelac ;)
Wersja do druku
Prawda - nie mam żadnych powodów do narzekań - mógłby ewentualnie mniej szumieć ;-)
W tej chwili jak miałbym inwestować jakieś pieniądze w sprzęt to znacznie większy sens niż kupowanie jakiegoś 1D miałoby kupienie 500 f/4 czy 300 f/2.8 bo to w odróżnieniu do zmiany na 1D dałoby wyraźną różnicę w jakości zdjęć. Jeżeli chodzi o szybkostrzelność - jest wporzo, xxxD byłby z kolei wyraźnie za wolny.
http://canon-board.info/showthread.php?t=61821 -> jakieś wnioski z tego wątku? :)
Ja mam podobny dylemat :) Aczkolwiek nie uwzgledniam 50D przy wyborze , lecz czym zastapic - jaka miec awaryjnie druga puszke do 40D :) Poki co moge miec za 3 tysiaki 1D mk II i jesli mialbym tylko kase, wziolbym ja bez wahania :)
Foce glownie sport i wiecej pol Af bardzo by mi sie przydalo :)
Poki co jako backup ze wzgledu na to ze musialbym sie nauczyc klawiszologi :) Bo nie ukrywam, ze w 40D Klawiszologia bardzo mi pasuje :)
Na poczatku myslalem ze iso 3200 to bedzie dla mnie za malo, ze bedzie mi brakowac wyzszych czulosci ( foce w ciemnych norach ), ale odkad poznalem smak jasnej stalki, to stwierdzam ze 3200 nie jest takie straszne :)
Nie żartuj sobie. Ja odebrałem moje 1Ds mk2 jak akurat musiałem lecieć na jeden festiwal muzyczny robić zdjęcia i jeden z zespołów mi go przywiózł. Klawiszologii nauczyłem się w jakieś 2 minuty stojąc na scenie. Bez przesady, to nie samolot. Tam jest 4 przyciski czy ileś tam.
sluchajcie a ile moze kosztowac wymiana migawki w 1d II?
Poszukaj na forum. Bylo kilka razy. 1 telefon na Żytnią i tez bedziesz wiedzial.
A jak juz poszukasz na forum to sie dowies ze do 200 000 klapniec wymiana jest za darmo.