Ten Tamron ma dość wolny AF i na dłuższą metę będziesz raczej zawiedziony. Miałem przez 2 dni pożyczonego i jakoś mnie nie przekonał :(
Wersja do druku
Ten Tamron ma dość wolny AF i na dłuższą metę będziesz raczej zawiedziony. Miałem przez 2 dni pożyczonego i jakoś mnie nie przekonał :(
Wiesz, miałem ten sam problem...Zastanawiałem się nad tokiną 12-24, sigmą 10-20, 12-24 tamronem 10-24 i wspomnianym canonem 10-22, sigmę 11-16 ze względu na zakres odrzuciłem bo miałbym dużą różnicę między 24-105.
Moją uwagę zwracały obiektywy w następujących przedziałach...
tokina 12-24 używana 1200 zł
sigma 10-20 - 1000 zł - 2300 zł
sigma 12-24 - 1700 zł - 2800 zł
tamron 10-24 - 1300 zł - 1850zł
canon 10-22 - 2000 zł - 2600 zł
Po paru ładnych godz. śleczenia na optycznych, forach internetowych i obejrzeniu kilkudziesięciu galerii wybór padł na canona-kupiłem na allegro za 2000 zł używany (07.2010r) z filtrem B+W i powiem Ci, że po zrobieniu kilkudziesięciu zdjęć NIE ŻAŁUJE.Trafiłem na uczciwego sprzedawce który przysłał towar zgodny z opisem praktycznie nie używany 0 różnic między nowym.
W tej sytuacji dokonałeś grepal najbardziej racjonalnego wyboru. :-D
Wiem, dzięki:) Podejrzewam że jęśli nawet może kiedyś kupie pełną klatkę to i tak zostawie 50 D i 10-22 Może również zostać w mojej stajni;)
Często kupuje używki(to i tak wiele wyrzeczeń-biedny jak mysz kościelna), bo poprostu nie stać mnie na oryginały - narazie nikt mnie nie oszukał(szczęściarz)...
Wcześniej np kupiłem:
50D + 24-105 4L + HAMA uv(0)+ 580 EXII + STO-FEN + TRANSCEND 4GB + plecak LOWEPRO SLINGSHOT 300 AW wszystko jak nowe 0 oznak użytkowania za 5400zł
Z mojego doświadczenia polecam wierzyć ludziom i kupować używki, przeważnie jak coś się chrzani np. z AF sprzedawcy o tym piszą.
Zauważyłem, że fotografowie oraz motocykliści sobie pomagają i są szczerzy - czasami do bólu - ale o to chodzi. Hehe w przeciwieństwie do "fachowców" i chandlarzy samochodów:-D
Napewno po raz kolejny kupiłbym canona chociaż jestem raczkującym amatorem tym szkiełkiem fotki same wychodzą-przynajmniej ja jestem zadowolony, a o to chodzi.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
boje się fotek robionych WEWNĄTRZ budynków ale to inny temat:( Nastawy lampa ustawienie ludzi - jakość zdjęcia:(.
Nie ma najmniejszego problemu z odsprzedażą C 10-22 w dobrym stanie i nawet na tym wiele nie stracisz :)
Witam;
Mam puszkę 50D. Poszukuję dobrego szkła szerokokątnego do architektury i wnętrz. Budżet to ca 2,5 TPLN. Odpadają zatem (niestety L-ki). Jaki obeiektyw byście polecili?
10-22 canona, jak poszukasz po sklepach to nówkę znajdziesz może w tej cenie ewentualnie za 2,7k.
a tak poza tym zaraz temat będzie zamknięty i polecam wyszukiwać bo było :)
I znowu to samo, co zwykle. Wbijam na forum, zasad nie czytam i uważam, że mam do tego pełne prawo... Oj ludzie, ludzie. Wszędzie są zasady, a to że jest się anonimowym nie oznacza, że można robić, co się chce i gdzie.
To na podstawę
http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3
Tematy odnośnie tematu ;)
http://tinyurl.com/6zr9xtd
Krisnrj, fajna stopka ;) Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie ;)