no bo poczta i ich ubezpieczenia to jest jakieś nieporozumienie, w firmach kurierskich ubezpieczenie chyba do 5tyś jest darmowe, a potem płatne z 5zł więcej? a PP lepiej nie mówić..
Wersja do druku
no bo poczta i ich ubezpieczenia to jest jakieś nieporozumienie, w firmach kurierskich ubezpieczenie chyba do 5tyś jest darmowe, a potem płatne z 5zł więcej? a PP lepiej nie mówić..
Na poczcie pytaja na dwa sposoby a chodzi o to samo:
1) ubezpieczamy?
2) dajemy wartosc?
Jedno i to samo czyli deklarowana wartosc przesylki od czego licza sobie gruby hajs.
Jeszcze raz napiszę. Co innego ubezpieczenie (które kosztuje grosze), a co innego wartość przesyłki, która kosztuje krocie.
Masz racje, ubezpieczenie jako ubezpieczenie jest tanie nawet na poczcie, ale z ta deklarowana wartoscia przedadzaja :( dlatego ja z poczty korzystam tylko przy zwyklych listach i ewentualnie jak cos kupuje ze sprawdzeniem zawartosci
Podejrzewam, że ma to związek z zakresem odpowiedzialności i szybkością rozpatrywania ewentualnych szkód ale nie chce mi się w to zagłębiać bo nie lubię czytać OWU ;-)
tak bo oni ustawowo za zgubienie oddają trzykrotność(chyba) kosztów przesyłki
jak wiecej to plac
Cześć,
9 lub 10 czerwca w sposób zgodny z regulaminem opisałem tu moje złe doświadczenia z Photolo, bardzo podobne do kolegi PNC. Mam pytanie, dlaczego mój post został usunięty i zostało skasowane moje konto na canon-board ? Byłem zarejestrowany pod nazwą unapya.
Pozdrawiam
Nie mam konkretnej wiedzy na ten temat, ale jeśli konto faktycznie "zniknęło"[1], to może to mieć związek z niedawnym padem dysków. Pewnie przywrócono backup sprzed twojej rejestracji.
[1] Moderatorzy nie mają technicznej możliwości kasowania kont użytkowników, mogą tylko zablokować możliwość logowania się na konto i pisania na forum (tj. banować).
Nie mogą też całkowicie usuwać postów (tj. posty usunięte przez moderatora przestają być widoczne dla zwykłego usera, ale moderatorzy i administratorzy wciąż je widzą).