Nie bylo nigdy matrycy CMOS?!? Znaczy Canon co ma w puszkach?Cytat:
Zamieszczone przez sven
Wersja do druku
Nie bylo nigdy matrycy CMOS?!? Znaczy Canon co ma w puszkach?Cytat:
Zamieszczone przez sven
pn_ , zobacz sobie dowolna transmisje z pilki noznej; zobaczysz tylko biale elki :)
w dlugich objektywach do sportu jest canon, potem dlugo nic i dalej nikon. jedyny sensowny aparat do sportu to 1d mk II, chyba, ze ktos lubi 4 mpix i gowniany balans bieli, to moze sobie kupis d2h
wybacz, musialem cie nie zrozumiec. nie wiedzialem, ze nikon modyfikuje cmos Canona :)Cytat:
Zamieszczone przez pn_
W ogole nie wiem jak jest w Polsce, za rzadko bywam.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Tutaj zwycieza pragmatyzm - szkla, nizsza cena, rozsadna polityka Nikona dla firm - upusty, dobra obsluga, zastepcze aparaty i akcesoria w razie jakichkolwiek problemow ludzi zarejestrowanych jako prof. (tutaj sa to ludzie majacy przynajmniej dwa body i trzy szkla Nikona, takze ludzie prywatni).
Nikon produkowal juz kiedys jfet'y (to te 4mpix z d2h bodajze), ktore sa bardzo podobne do cmos'a. Byc moze kontynuuja ta technologie. Mozna o tym napisac ze to modyfikacja cmos'a, gdyz zmiany polegaja ponoc jedynie na zwiekszeniu szybkosci (nie chcialo mi sie wnikac).
W ogole masz problem widze z czytaniem ze zrozumieniem.Cytat:
Zamieszczone przez sven
Lopatologicznie:
<BEGIN>
1. Jest CMOS
2. Sa CMOSy kilku producentow
3. Jest Nikon
4. Dzierga swojego CMOSa, pierwszego w zyciu :-)
5. Cos tam unowoczesnia w stosunku do innych producentow
<END>
W razie niezrozumienia proponuje aspiryne.
Wijesz się niczym piskorz :mrgreen: W ogóle bowiem nie odpowiedziałeś na moje pytanie :-(Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Cytat:
Zamieszczone przez pn_
powiedz to na forum nikona. tam maja taki dlugi watek na temat serwisu, chlopcy sie uciesza, ze jest tak dobrze:)
troche mnie wku...wia takie gadanie: tutaj to, tutaj tamto, co ty myslisz, ze w my TUTAJ w trzecim swiecie zyjemy. jak ci tam tak dobrze, to czego piejesz na tym forum? moge ci podac linka do niemieckiego forum nikona, tak zostaniesz wysluchany w gronie podobnych do ciebie posiadaczy d70. pomazycie sobie wspolnie o nieistniejacym d200.
czytuje niemieckie fora nikona i widze jak sie powoli wyludniaja, bo wiekszosc przesiada sie na canony. przestan wypisywac te dyrdymaly.
Nie odpowiedzialem, bo nie wiem, co ty powinienes kupic. :-)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ja na dzien dzisiejszy kupilbym do reportazu Canona :mrgreen:
Wcale tak nie mysle. Nie wiem skad wyciagnales taki wniosek, poczytaj uwaznie wczesniejsze posty, bo po poscie z CMOSem widze, ze nie zawsze rozumiesz co czytasz.Cytat:
Zamieszczone przez sven
Dyskutuje, Kolego bardzo dobrze wychowany, poniewaz jestem sympatykiem Canona i fotografii w ogolnosci, a moze nawet kiedys przyszlym uzytkownikiem jakiejs puszki Canona.Cytat:
Zamieszczone przez sven
Nie potrzebuje, znam i udzielam sie.Cytat:
Zamieszczone przez sven
Ja nie pomarze, jako skromny amator jestem zadowolony ze swojej puszki, zaspokaja ona moje potrzeby.Cytat:
Zamieszczone przez sven
Widocznie czytujemy jakies inne fora, bo moje sie nie wyludniaja. Moze jakis link do takiego wyludniajacego sie forum?Cytat:
Zamieszczone przez sven
Ta napastliwosc to dlatego, ze wyrzucili Kolege z zaprzyjaznionego forum za wyzywanie ludzi?Cytat:
Zamieszczone przez sven