-
Ostatnia seria również dobra, ale oprócz 52, które jest nieostre i ogólnie nieudane. Ale pozostałe od 47 do 51 mi pasują. 47 i 50 moje ulubione (spróbuj jednak mniejszego wyostrzenia słonecznika). No jak już się czepiam to 51 spróbuj w kwadratowy kadr przerobić. Ale to tylko takie moje sugestie nieśmiałe.
-
Dziękuje wszystkim za porady i komentarze w moim wątku, dzięki nim wiele się nauczyłem. Prezentuję dziś ostatnie fotografie zrobione w tym roku warte pokazania moim zdaniem:? Zatem pozdrawiam i aby do wiosny:lol:
-
53 super ujęcie - wygląda jak kwiatek.
Na 55 fajny kolor i układ, ale faktycznie trochę nieostre.
-
Dawno się nie wypowiadałem w tym wątku, ale obserwuję rozwój i postępy , a te są imponujące.
O ostatnich nie da się wiele powiedzieć, są b.dobre i tyle. Dobre kadry, kolory i nawet lekka nieostrość 55. nie bardzo przeszkadza. Gratulacje za całokształt.
-
Ostatnia seria bardzo dobra.
-
[QUOTE=norb2222;678814][CENTER]Proszę o opinie, krytykę, popełnione błędy i wskazówki co muszę poprawić:?
???? Nie pytaj nigdy co musisz poprawić, bo nic nie musisz..... To Twoja indywidualna kreacja. Patrz na fotografię teoretycznie,
P.S. Jeśli chcesz zadziwić kogoś makro to przedstaw to w inny sposób, najlepiej w taki by nikomu się nie podobało. Zwróć uwagę, że to forum "techniczne".
Jeśli zapytasz mnie o technikę tych zdjęć, powiem Ci, po co się pytasz? technikę opanowałeś teraz zajmij się fotografią....
-
Zdjęcie 47 bardzo mi się podoba. Świetna kolorystyka i znakomite światło. Idealny rozkład głębi ostrości, co w wypadku pająków nie jest prostą sprawa.
-
Dziękuje wszystkim!
Myślałem, że do wiosny już nic nie wrzucę:-D
-
-