27 28 pokombinowales i bardzo dobrze wyszlo :)
ale przy 28 ta blurowa winieta niepotrzebna jak dla mnie
Wersja do druku
27 28 pokombinowales i bardzo dobrze wyszlo :)
ale przy 28 ta blurowa winieta niepotrzebna jak dla mnie
28 wymiata !
umarłam...
Ojej, ale czemu? ;) mam Cię na sumieniu zdaje się;)
Właśnie dlatego, że Nikon to jednak robi lepsiejsze zdjęcia ;)
A co za różnica czy Canon czy Nikon ? Ważne żeby robiącemu zdjęcia było wygodniej :)
dobra, odrodziłam się...
Monia, ty po prostu wymiatasz!
Ciężko mi ocenić, czy nikon robi lepsze zdjecia, miałam toto pierwszy raz w rękach... a to jest moje 2 czy 3 zdjęcie tym aparatem i tym obiektywem:) Ale bez tego rozmycia wyglądało kosz-mar-nie, nie wspominając o welonie, który musiałam w części domalować:> Strasznie aberruje to szkło i drzewa wyglądały nie za ciekawie.
Ale zdjecia wyszły ostre i mimo że to jpegi a nie rawy są bardzo dobrej jakości nawet przy dość intensywnej obróbce. Sprzęt przytargała ze sobą para młoda, pożyczyli od jakiegoś wujka fotografa bodajże. Była też lampa więc mogłam się trochę pouczyć jej obsługi (bo też w łapach nigdy tego nie miałam:))
Ciężko się trochę było przestawić na inne rozmieszczenie przycisków i pokręteł... i bieganie z dwoma body na szyi:) ale chyba czas się przyzwyczajać, może uda mi się niedługo coś niecoś dokupić.
Co mnie pozytywnie zaskoczyło to AF - jest błyskawiczny! Sporo dzięki temu powstało przypadkowych zdjęć bo po moim 350d mam cięęężki palec :D
Myślę zresztą, że rybie oko canona zrobiłoby bardzo podobne zdjęcia, także bez przesady:)
fajnie że sie Wam podoba, myślałam ze jest za bardzo plastik fantastik :D
Boshhh, ludzie a oczkiem to po co niby mrugam?
Nie kuś bo pożyczę od kolegi żółtą zabawkę ;)
A próbowałaś zmniejszyć intensywność blura w obwódce ? W moim przypadku kiedy stosuję podobne zabiegi często wartości powyżej 5 są już nazbyt widoczne. Zazwyczaj trzymam się wartości nie przekraczających 3-3.5 gdyż efekty są bardzo subtelne i prawie nie rzucają się w oczy :) A no i żeby była jasność chodzi mi o rozmycie chodnika, bo na drzewach tego nie widać :)