Już mnie DoMiNiQuE wyręczył :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
No ma się rozumieć :!:Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Wersja do druku
Już mnie DoMiNiQuE wyręczył :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
No ma się rozumieć :!:Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
A to przypadkiem nie Ty Daniel pisales o tych fajnych sklepach w ktorych mozesz zaplacic wiecej, pomacac, dotknac, potestowac? :) Nie chca Ci pozyczyc szkiel na weekend? Niedobrzy oni, no :)
"Fajne sklepy" to są w USA :) I w Europie dla CPS members. Tutaj, owszem, można przyjść, pomacać, podłączyć, strzelić trochę fotek, kupić/nie kupić... ale na weekend to już niespecjalnie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez sal
Hmm, chociaz w sumie.. nie pytałem :mrgreen:
Jak jest akurat z oddaniem obiektywu (bo się nie podoba, a co!) w świecie cywilizowanym, to nie wiem. Jednak przeogromną większość artykułów technicznych i ciuchów (oprócz bielizny :mrgreen: ) można oddać bez żadnych złych konsekwencji. A co potem z tymi gratami sklepy robią, to nie wiem :?:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wiesz, mi się niespecjalnie podoba ideologicznie oddawanie "bo mi się nie podoba". A przynajmniej nie bez uprzedzenia sprzedawcy, że taką ma sie intencję.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ja Cię doskonale rozumiem, ale piszę o obowiązującym w cywilizowanym świecie obyczaju handlowym!Cytat:
Powtarzam, nie wiem co sprzedawca dalej robi z przykładowo taką oddaną "walizką" do przewożenia roweru - ten przypadek znam z autopsji. Towar był kilka razy użyty, nie spełniał pokładanych oczekiwań i syn bezproblemowo zwrócił go do sklepu (Anglia).
Sorry, ale jeśli takie są obyczaje w cywilizowanym świecie, to ja ich nie przyjmuje do wiadomości . Na dobrą sprawę, ja długiej rury potrzebuję kilka razy do roku.. a, wezmę ją "kupię" przed każdym airshow i oddam po tygodniu...Cytat:
Bingo!!! Dokładnie tak się praktykuje z np. TV plazmowymi przed Świętami Bożego Narodzenia w Niemczech :mrgreen:Cytat:
Oczywiście, nie twierdzę, że to jest reguła, ale można byłoby powiedzieć, że praktykowany obyczaj.
Potwierdzam.Cytat:
Mam kumpla w Vancity. Mieszka tam juz pare lat, wiec poznal troche znajomych. Jeden z jego znajomych (Kanadyjczyk, nie Polak) wlasnie taki numer odstawil w zeszlym roku ;-)
Mieli wyjatkowo upalne lato, wiec koles doszedl do wniosku, ze przyda mu sie klimatyzator. No wiec poszedl do sklepu i kupic duzy, wolnostojacy klimatyzator. Przez miesiac chlodzil sie, po czym zaniosl klime do sklepu i oddal, stwierdzajac ze nie spelnia jego oczekiwan.
Wyszedl ze sklepu, pojechal do innego... i kupil dokladnie taki sam klimatyzator :lol: Pouzywal przez miesiac, oddal z tego samego powodu... i do kolejnego sklepu.
No i tak az do konca lata sie poklimatyzowal za free :lol:
Witam wszystkich
przymierzam się do zakupu zooma Canon 70-200 f4L. Postanowiłem dobrze wydać ciężko zapracowaną premię :lol:
Zainteresowała mnie oferta firmy Techmarket (na Allegro jako Pollusa Direct), czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?
Dziękuję za wszelkie uwagi. :D