Również dziękuje kolegom i modelkom :)
Fajny spot... może następnym razem bedzie można pogdać co jak nastawiacie... itd i wtedy czegoś sie nauczyć nowego :-)
TIX - z ceikawości jakiego pomiaru światła używałeś?
Wersja do druku
Również dziękuje kolegom i modelkom :)
Fajny spot... może następnym razem bedzie można pogdać co jak nastawiacie... itd i wtedy czegoś sie nauczyć nowego :-)
TIX - z ceikawości jakiego pomiaru światła używałeś?
w zależności od miejsca ( kontrastu tła) - fotki narazie idą na PCta ale to co widze na podglądzie jest całkiem OK :)
czekam na foty może teraz plener na temat:
1)Styl warszawskich ulic
2)Stare miasto
3)Rzut na wisłę
TIX nei gdybaj a wrzuć jakieś foto :P z dzisiaj
własnie zakończyły się przegrywać trzeba posiedzieć troszke nad nimi :)
ja zrzuciłem również..ale coś jest nie tak z pomiarem światła... to sie kalibruje? ehs..
no ładnie ładnie, coś wyjdzie ciekawego.
Jednak na manualnych szkłach musiałbym ostrzenie poćwiczyć, bo bardzo dużo nietrafionych jest, tyle że jak trafię to ....
Co do samego pomiaru światła to ja robiłem uśredniony, ale i tak zawsze w podglądzie mam histogram bo inaczej nie jesteś w stanie dobrze fotki zrobić, szczególnie przy wyświetlaczu w 40D
Ja tam trochę ostrości wziąłem od Karola. Pytał komu ostrości potrzeba? Na długo nie starczyło ale zawsze. Aby potem nie było na mnie stałem z daleka.
:-D
na tym zdjęciu widzimy próby dmuchawcowe ;-)
oj było z tym zabawy..albo sie nie zdmuchiwały... albo ich nie było wogóle :) biedna Dorota... dmuchała i dmuchała a prawie nikt chyba perfekcyjnie nie trafił :)
ja mam ładne dmuchnięcie ale "oczy szeroko zamknięte" oraz z przymróżonymi oczami podczas dmuchania...np.
może Karol trafił cos lepiej bo mi "lypa"