Optyczni już przetestowali samyanga:
http://www.optyczne.pl/161.1-Test_ob...st%C4%99p.html
Kolejny test, który potwierdza świetność tego szkła. Oby tak dalej, a samyang na pewno zyska wielu zwolenników na rynku:)
Wersja do druku
Optyczni już przetestowali samyanga:
http://www.optyczne.pl/161.1-Test_ob...st%C4%99p.html
Kolejny test, który potwierdza świetność tego szkła. Oby tak dalej, a samyang na pewno zyska wielu zwolenników na rynku:)
ano.. jest test :) ale z "niewłaściwym" sprzętem... jakimś nikonem :D
ja ze swojej strony postaram się wrzucić jeszcze jakieś zdjęcie z jednego miejsca robione fish 8mm kontra jakaś sigma/canon 10mm :)
Test testem ale zapowiada się fajne szkło, zwłaszcza mechanicznie.
Obiektyw wygląda obiecująco. Zdjęcia są zachęcające, wykonanie solidne. To znacznie ciekawsza propozycja dla cropa niż S85 1.4 (manualne ostrzenie przy dużej dużej dziurze nie wybacza błędów a przy domkniętej przysłonie w wizjerze "ciemność widzę...").
3 lata gwarancji? Pięknie. Pytanie tylko jak z REALIZACJĄ tej gwarancji. Czy Foto-Tip sam je serwisuje, czy może wysyła najbliższą karawaną przez dzikie stepy azjatyckie do Korei? Wszyscy użytkownicy Tamronów pewnie pamiętają uroki serwisu w Niemczech (podobno teraz jest lepiej, ale ja i tak się modlę żeby mój Tamcio nie robił żadnych nerwowych ruchów).
Poza tym myślę, że warto poczekać aż te obiektywy trochę pogoszczą na naszym rynku. Będzie wtedy wiadomo jak z awaryjnością i realizacją gwarancji czy serwisu. Z drugiej strony - przecież tam nie ma się co zepsuć! Jakoś jednak nie mogę się wyzbyć paranoidalnych myśli o luzującej się bądź nieszczelnej przedniej soczewce. Ale może to dlatego że mój T28-75 był uprzejmy zapaść na tą chorobę po 3 miesącach użytkowania...
W każdym razie salutuję Wam pionierzy użytkowania Samyangów. Oby wasze szkła nigdy nie nałykały kurzu a pierścienie chodziły jak głowice Manfrotto...
no... wreszcie jakieś foty konkretne, a nie tylko takie byle jakie strzały :)
jak za obiektyw za 9stówek to świetnie się spisał na koncercie...
oj chyba to będzie jakiś kolejny zakup :)
Tylko pytanie Co niby ma sie tam uszkodzic? Bo poza mechanicznym rozwaleniem czegosc nie widze nic, co ma sie uszkodzic. :)
Jak wleci tam piasek, to takze nie ma co liczyc na gw.
Ja mam inne pytanie - Ktos wie dokladnie kiedy beda w sprzedazy w PL z mocowaniem canona??
dzisiejsza wiadomość od foto-tip:
"Witam,
spodziewamy sie dostawy na koniec tego tygodnia lub sam poczatek
kolejnego."
Ciekawe czy zrealizują wszystkie zamówienia z pierwszej dostawy, zamówiłem jakiś tydzień temu obiektyw, nie mogę się doczekać :)