byla dosyc blisko barierki ogradzajacej od publicznosci, i wysokosc sceny nie przekraczala 1 m, ogolnie ciasno bylo nam fotografom:d
Wersja do druku
byla dosyc blisko barierki ogradzajacej od publicznosci, i wysokosc sceny nie przekraczala 1 m, ogolnie ciasno bylo nam fotografom:d
no tak nie mam co narzekac, w moim przypadku przynajmniej scena nie byla wysokosci woodstockowej :) a i ciasno tez nie bylo, jeden nikoniarz z jakims :) ZAAWANSOWANYM KOMPAKTEM, no niestety ten sie musial podpierac statywem, trzech prawdziwych canonierow, jeden z biala lufa z czerwonym paseczkiem, jeden ze sliczna sigma 70-200 2,8 i jeden niewiedziec czemu z 75-300 :confused: oraz 10-22, zestaw conajmniej zastanawiajacy :) a wszyscy z 10d lub 20d, no i moja skromna osoba, z dziarsko przewieszonym przez plecy velbonem :) od razu poradze tym ktorzy przymierzaja sie do zakupu lustra wogole, ze po poltorej godziny spedzonej z okiem przy muszli, nie lapy ale barki odpadaja, meczace to troche, ale daje satysfakcje :)
Przemek, czy możesz powiedzieć, które z Twoich fotek były zrobione Sigmą? Mam dylemat Tamron vs Sigma :)
jeszcze tylko wrzuce na serwer, beda dwa pionowe dla viteza , z czego jeden ciasny :) drugi nieostry. a poziomy bedzie PS-ocony
Przemek, czy możesz powiedzieć, które z Twoich fotek były zrobione Sigmą? Mam dylemat Tamron vs Sigma
tak 85 % z tych co widac to sigma , ze stalki sa koncertu "Zakopower" ci gorole:P
ale tylko zblizenia
Thorin, to ostatnie zdjecie chyba jest najlepsze ze wszystkich ! Czy naprawde to sa Twoje pierwsze zdjecia ??
cyfra? i owszem pierwsze (powazne), wczesniej mialem zenita 12 potem 3000N, 100 QD no i od miesiaca cyfra, a koncert pierwszy raz focilem, tamtymi balem sie robic zdjecia z powodu oszczednosci, wiadomo ile dobry film kosztuje :) a teraz moglem sobie pofolgowac.
Thorin, nie jest źle. kwestia kadrów - poza ostatnim zdjęciem - do dopracowania. to nie są jak pisałeś ciasne kadry. one w większości są za ciasne a różnica pomiędzy nimi a ciasnymi - spora. ostatnie zdjęcie dobre, bo nie ma przypadkowości kadru, często gubiłeś postać w kadrze, więc nie wypadało to najlepiej kompozycyjnie. jak na pierwsze poważne focenie w sytuacji koncertowej to nieźle. gratulacje. następne będą lepsze, musisz tylko bardziej przemyśleć kadry. robisz zoomem więc masz możliwość bez biegania w tym-w przód - korzystaj z tego. dociąć możesz w PS. nie przycinaj na siłę kadrem, dopóki nie masz dobrego kadrowania w oku (pamiętaj, że wizjer pokazuje Ci nie 100% kadru).Cytat:
Zamieszczone przez thorin
dzieki Bebop, pamietam, choc tu ten 1 % niepokrytej przestrrzeni to naprawde nieduzo, roznica to byla w zenicie gdzie krycie wizjera bylo rzedu 60 % postaram sie zapamietac zbiorowa rade chlopcow z forum Canona :) "Chlopie ! zoomujesz tak ze za chwile ja rozgnieciesz !" :) i na nastepny raz sie poprawie.