Linka nie mam, jest na stronie MTŁ, ale jesli ktos chce jechac z Krakowa na sama sobote - zglaszac sie bo potrzebujemy 2 osob :) Wyjazd ok. 7 rano, powrot wieczorem. Kontakt - 606 312 580
Wersja do druku
Linka nie mam, jest na stronie MTŁ, ale jesli ktos chce jechac z Krakowa na sama sobote - zglaszac sie bo potrzebujemy 2 osob :) Wyjazd ok. 7 rano, powrot wieczorem. Kontakt - 606 312 580
Fajnie bylo. Tloczno jednak , mialem wrazenie ze sporo osob z poza branzy bylo , albo tak duza branza jest :D. Swietne modelki na stoisku Samsunga ( azjatka , mulatka i inne ;] pro przygotowane ) i na stoisku Sony ( samochod i 4 dziewczeta ).Przyklady ponizej ;]. Sprzet Canona byl , sporo , pomacalem sobie nowa 24 , 35 , na tym mi zalezalo , na porownaniu i zaden nie powalil ;]. Kilka nowych piatek bylo wiec tez mozna bylo sie nacieszyc i pomeczyc sprzet. Soniacz , Olympus , Sigma bardzo dobrze przygotowane , nawet 200-500 stala , robi wrazenie :D. Najgorzej chyba Nikon wypadl , jedna gablotka za nia bodaj cale 4 szkla , pomacac sie nie dalo , D3 byl chyba D700 , studio za to przygotowane na full wypas. Spooooro innego sprzetu ;].
Na minus, coz , niektorzy panowie zawodowcy czuli sie jakby sami tam byli , plecaki na 1m dlugie i szerokie , krzyczacy "tu sie patrz" itp , krolowie jednym slowem , poza sie boze , wypadalo by sie troche zachowywac a nie czasem z lokciami komus wchodzi w aparat.
Tak czy owak warto sie wybrac ;]
no własnie, tłoczno, ciasno i co takiego Michał zobaczyłeś , pomacałeś...?? Mogłeś sobie prze godzinkę porobić fotki jakimś szkiełkiem..??
Widzę, fajnie się zapowiada - może więcej tych fotek zapodasz ;)
Pewnie ze moglem , dawales dowod i mogles latac z kazdym praktycznie szkielkiem sigmy cale targi , mi sie nie chcialo , podpialem sobie 120-300/2.8 i sprawdzilem , wczesniej nie mialem takiej mozliwosci nigdzie , pozytywne wrazenie , nawet sie zdziwilem ze az tak dobrze , od Canona nikt mnie tez nie wyganiala , jak mowilem pobawilem sie 24 , 35 , 200/2 , 85/1.2 , nowa piatka , tych rzeczy tez nie mialem szansy nigdzie pomacac i sprawdzic , cale iso przestrzelilem ta piatka zeby samemu moc sprawdzic na co ja stac , no i duzo mi dal fakt sprawdzenia 24 i 35 , wiem ze jednak nie chce 24 i bede cudowal jak bedzie trzeba , zeby kupic jednak 35.Wiec co jak co , jak widzisz , mozna byc zadowolonym ;].
Jeżeli można coś poradzić nie bieżcie ze sobą całego arsenału szkieł, co najwyżej jedno ulubione. Po co focić czymś swoim, jeżeli do dyspozycji jest cały arsenał Sigmy. Można robić fotki i testować jednocześnie. Wystarczy przy braniu pierwszego obiektywu dać dowód później już tylko wymieniać na kolejny. Sam osobiście byłem na targach 5 godz. i przetestowałem 5 szkieł, najdłużej Sigmę 24-70f2.8 IF. Co do stoiska Canona jak dla mnie zbyt skromne choć wielkie dzięki za możliwość przetestowania 200f2.0 Naprawdę serdecznie wszystkich zapraszam - warto!
tzn co mialo by sie rozleciec ? ;]
5d+135
Canon się na targach po raz kolejny popisał - nową piątkę do testowania dawali bez problemu, podpiąłem więc zamiast ich 24-105 swoje 24-70. Jak później na komputerze obejrzałem te zdjęcia to praktycznie wszystkie były nieostre. Pytanie teraz czy do testów dali jakiś drugi gatunek z błędami AF, czy był tylko dobrze skalibrowany pod jeden obiektyw(co nie wydaje mi się logiczne). dla porównania powiem że ostrości były na takim samym poziomie jak z mojego wysłużonego 20D. Na pewno takim podejściem Canon nie zyska sobie nowych klientów.
To nie Canon dal sprzet a FOTO-VIP bodaj , wiec tu male sprostowanie , watpie zeby Canon jako Canon maczal w tym palce , jutro lookne sample z 5d2 a ich szklami zobacze jak z ostroscia , moze swoje szkla mieli skalibrowane. Chociaz na 35 i 24 , i moim body , wszystko bylo ok.