18. Jesień
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
19. Happy Angel
Wersja do druku
18. Jesień
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
19. Happy Angel
Wesoły Anioł fajny są emocje jedynie nie podobają mi się dłonie ciemne takie ....
Zdecydowanie rozwijasz się, jeśli chodzi o robienie zdjęć.
Coraz lepiej ci one wychodzą. Np. ostatnie czarno-białe portrety są zdecydowanie najlepsze. Podobają mi się. Twoi modele zaczynają mieć konkretny wyraz twarzy przez co budują ci zdjecia.
Jest ok :)
16 fajne ale definitywnie zrobil bym z tego ciasny potret, wyciol bym mocno z lewej i z dolu
18 definietywnie nie, musial bys miec ta pania pod "silkiem" bo cienie i plamy ze slonca nie graja ze soba najlepiej
19 bardzo fajny aniolek choc swiatlo srednio mi sie podoba
2 szt z ostatniej sesji:
20.
21.
Witaj, zdjęcia bardzo fajne choć z oczywistych względów nie ma tutaj tej ekspresji aniołka z 19. Na 20 dość duża jasna dłoń, która rozprasza uwagę – chyba dłuższa ogniskowa rozwiązałaby sprawę. Potrzeba trochę światła od dołu jako panaceum na worki i zmarszczki pod oczami. Kadrowałbym zaraz poniżej ostatniego guzika na mankiecie – nie byłoby wtedy niepotrzebnej drugiej dłoni i jasnego trójkąta w prawym dolnym rogu. Przy takim kadrowaniu zachowując proporcje zdjęcia trzeba uciąć jeszcze trochę z szerokości – co zrobi dobrze i zgubi zaokrąglone plecy i mocny cień tuż nad nimi. Co do 21 to za dużo światła z prawej i brak delikatnej kontry z lewej. To zdjęcie również kadrowałbym dużo ciaśniej. Od najniższego guzika u koszuli w dół na tym zdjęciu już nic się nie dzieje – można śmiało obcinać w tym miejscu albo nawet jeszcze ciut mocniej. Podobnie jak poprzednio zachowując proporcję zdjęcia obciąć prawą stronę. Trzeba popróbować z tym kadrowaniem tak aby zniknęło wrażenie, że model ma obciętą rękę w łokciu i zawiniętą koszulę. Ogólnie ten model wygląda na pogodnego człowieka i gdyby dał z siebie trochę dynamiki aniołka było by super dynamiczne zdjęcie.
Strasznie dużo uwag napisałem ale zdjęcia mi się podobają i jeszcze długa droga przede mną zanim zbliżę się do takich fotek. Pozdrawiam
Dzięki za opinie.
Faktycznie o ekspresji nie ma tutaj mowy, bo to była sesja poważnych menedżerów z pewnej firmy :)
jeszcze jedno ciaśniejsze:
22.
Niezły klimacior :)
18 - super kolorki, ale nie widać bohaterki?strasznie hamskie kontrasty na twarzy
19 - ładne bw, super emocje.
20 - tło ok, twarz bezpłciowa, szara, sztuczna
21 - kadr ciutkę prostszy mógłby być, trochę wystraszony model
22 - pozytywnie ale trochę zbyt z dołu robione mam wrażenie, model pozytywne emocje oddaje, ale tło trochę mi rozprasza odbiór tutaj.
23 - rewela, nic dodać nic ująć - brawa