czy te fotki byly robione na jakis zawodach motorowek? czy czo w tym styluy?Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish
Wersja do druku
czy te fotki byly robione na jakis zawodach motorowek? czy czo w tym styluy?Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish
To były MŚ w wioślarstwie w GifuCytat:
Zamieszczone przez FOTOGRAF
Ja mam 1135mm f/5.7 ... ale lustrzany, bez regulacji przesłony :grin: i... trochę większych gabarytów (czytaj prawie niemobilny :mrgreen: ). BTW cięzkie i długie jest to szkło 1200/5.6 ??Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Cytat:
Zamieszczone przez Diodak
tutaj masz skale porownawcza :D (zgadnij ktore to ;))
wazy 16.5kg :shock:
<onanist>Tak wyglada niebo :D</onanist>Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Imponuje mi srednica przedniej soczewki tych dwoch szkiel zwroconych frontem ku przodowi :) Wieksze to to niemal niz aparat (a wyglada na stosunkowo krotkie)
Pomyśl jak wygląda przednia soczewka tego moby dicka z tyłu. Oglądałem ostatnio dvd dołączone do 350d i tam koleś chyba trzymał ją w rękach.
A tam niebo :D to raczej piekło... bo juz widze ten codzienny dylemat: "ktory obiektyw dzisiaj wybrać? Ene due rabe..." no a jak juz sie nie zdecydujemy to kto bedzie nosił to wszystko razem ;) chciaż... chciałbym miec takie problemy :DCytat:
Zamieszczone przez birez
Wiedziałem, że duża ale że aż tak :shock:. Musiałem sprawdzić jakie to ma wymiary... średnica 23cm i długość 84cm .. no to faktycznie jest warte każdej ceny za skrócenie tuby, bo mój teleskop co prawda takiej samej średnicy, ale długi na 140cm :lol: .Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
A teraz pytanie zupełnie poważne :razz: .... gdzie się takich ogniskowych używa?... pytam o obiektyw jako narzędzie normalnego fotografa bo jakoś nigdzie nie mogę umiejscowić ludka celującego 16,5kg rurą .. może puchar golfowy z czubka sąsiedniej góry ;).
Amerykanski Sports Illustrated ma 2 takie wiec wynika z tego ze jednym z zastosowan jest fotografia sportowa. Gdzies slyszalem ze sprzedano tych szkielek okolo 10 na calym swiecie ale nie wiem ile w tym prawdy.
Prawda jest natomiast, ze te obiektywy budowane sa na zamowienie czyli nie kupujesz tego w sklepie tylko dzwonisz do Canona i mowisz "Hej, macie taki fajny obiektywik 1200mm f/5.6L. Zmontujcie mi taki szybciutko, dobra? Czek na $80'000 wysylam jutro. Dzieki!" No a potem czekasz az zloza te rure do kupy i wysla w paczce.
Sport, dzika przyroda, wszedzie gdzie jest za daleko, np. surf, fotografia gniazka jakiegos plochliwego ptaszka, itp. :)Cytat:
Zamieszczone przez Diodak