wrzucam kolejne 2 zdjęcia do oceny :)
16.
17.
Wersja do druku
Jaka tajemnica kryje się za tym, że prawie wszystkie ostatnie fotki plenerowe od góry robiłeś?
Podejrzewam, żeby wypełnić trawą tło ;)
18-na tak
jak dla mnie 14. Szkoda, że bokeh z 50 1.8. Bardzo pozytywne zdjęcie i ładna modelka. Życzę kolejnych udanych kadrów
Fajnie, widać, że zaczyna Ciebie to kręcić. I w sumie nieźle sobie radzisz ze światłem i obróbka również jest niezła. Zdjęcia są raczej lekko prze ostrzone więc o 10% proponował bym zmniejszyć na warstwie, to samo dotyczy się blura. Kolejną rzeczą jest to, że wszystkie 3 ostatnie są raczej źle kadrowane.
Dla przykładu ostatnie zdjęcie pomijając to, że osobiście widziałbym kadr pionowy to nie możesz tak ciąć rąk po prostu lepiej by wyglądało to gdybyś po prostu ciął przy samym łokciu, tak to wygląda jakby jakiś stwór z trawy złapał ją za szyje.
Zaczne komentarz od 12-tki, wczesniej srednio zdjecia mi sie widza.
12. i 13. przyjemne, z akcentem na 12. Jednak mnnie rozprasza bokeh tzn to co zrobil z badylami w tle.
14 jak dla mnie gdyby nie nieszczesnie uciete nogi blo by poprostu piekne. Pieknie wyszly oczy, w ogole sliczna modelka.
15 technicznie moze ok, ale nie trafia do mnie
Z 16 i 17 podoba mi sie tylko 16, ale za to bardzo, bardzo przyjemne.
18 nie podobaja mi sie uciete dlonie, twarz, oczy wyszly pieknie, jednak moim zdaniem zdecydowanie ten kadr wygladal by lepiej, gdyby zdjecie bylo w orientacji pionowej i bylo ciete ponizej lokci na lini pasa.
dziękuję bardzo za opinie :) na kolejną sesję wybiorę się znowu bogatszy w przydatną wiedzę i będę próbował to przełożyć na praktykę :)