-
Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, mianowicie, jakie sa optymalne ustawienia aparatu dla nocnych zdjec sportowych przy stadionowym oswietleniu? Dodam, ze bede sektorze dla stojących (blizej skoczni) i niestety nie mam zadnego doswiadczenia odnosnie tego typu zdjec (450d+70-200/4). Wszelkie rady bardzo pomocne. Pozdrawiam
-
A i ja sie podpisze pod tym pytaniem. Z tym ze zestaw to 350d + C70-300. Pozdrawiam
-
Nie jestem doświadczone ale jak dla mnie to f4 to stanowczo za ciemno :(
-
dokladnie. f4 jest ciemno jak cholera. w dodatku na tak dlugim szkle. moj zestaw na NOTJ to bylo 135 na f2 z iso 1000 i wspomagane z dolu dwiema lampami.
-
no ale jak sie nie ma jasnego szkla to trzeba jakos sobie z f4 poradzic. Nie kupie eLki 2 tygodznie przed zawodani :( bo nie mam za co
-
ja kupilem wtedy na pare dni przed :) nie zalowalem
-
no ja nie moge, kupilem wlasnie 70-300. no ale z tego powodu nie zrezygnuje z zabrania aparatu.
-
iso 1600, 1/1000, f8
;)
A tak serio sądzisz, że ktoś Ci poda optymalne ustawienie?
nie wiemy jakie zdjęcia chcesz zrobić, jakie tam będą faktycznie światła (np ciemna hala sportowa, czy stadion oświetlony lampami reflektorów to pojęcia bardzo względne, uwierz mi). A może w ogóle chcesz mieć lekko poruszone?
-
ja nie sadze :) bo nie ma czegos takiego jak optymalne ustawienia.
-
colt, pewien fotograf poradzil mi, aby pojsc w nocy na jakis srednio oswietlony most/ulice i poprostu metoda prob i bledow znalezc odpowiednie ustawienia. Na xfightersach wprowadzic niewielkie poprawki i gotowe:)