A gdyby tak canon programowo zablokował możliwość podpinania innych szkieł niż EF-Sy? Albo na przykład uniemożliwił korzystanie z L-ek? Byłby to idealny zabieg który odróżniłby serie trzycyfrowe od czterocyfrowych. ;)
Wersja do druku
mysle ze to bylby kiepski chwyt marketingowy, gdyz nie oszukujmy sie ale sa rozne snoby, ktore kupia sobie taki 1000D, wyczytaja gdzies tam ze jakis 70-200 2.8 jest super hiper ekstra i kupia, mniej snobistyczna wersja, to kupuje normalny amator 1000D pozniej kupuje jakas Lke pozniej stwierdza ze trzeba zmienic body i tak kolo sie toczy. ja mam nadzieje ze nie dadza plastikowego bagnetu, bo 70-200 2.8 wyrwalby sie chyba za pierwszym razem kiedy zlapalibysmy tylko za body hehe choc z drugiej strony to dobry trick marketingowy, zepsul ci sie jeden aparat idz i kup drugi tym razem 450D hehe
Te Wasze pomysły to zatrważają mocno, trochę martwi też pogarda dla niezasobnych w pieniądze amatorów. Przyszli nabywcy 1000D zostali tu już odsądzeni od czci i wiary, a także rozumu i w ogóle dobrych intencji. Jednym słowem, posiadacze wyższych modeli w podnieceniu wywyższają się ponad kupców 1000D zanim Ci jeszcze zainstnieli. Oczywiście nie tyczy się to wszystkich, ale takie jest ogólne wrażenie z tego tematu.
A ja sie zaloze ze bedziecie psioczyc na ten aprat ze jest okrojony i wykastrowany:D
Zaraz tak wykastrujemy tego 1000D ze jakikolwiek supermarketowy kompakt bedzie lepszy ;)
Niech kastruja i bedzie tani, sa osoby ktore szukaja cyfrowej lustrzanki i 95% funkcji nie beda uzywac. Moj kolega szuka jakiegos taniego 300D zeby podpinac do niego M42, po prostu potrzebuje taniej dobrej matrycy. Wystarczy tryb P/M/Av/Tv tego nie wykastruja.
Wiec moze bedzie body dla niego.
No a jak bylo z 300d pod wzgledem ilosci opcji i "konfigurowalnosci"? moj poprzedni kompakt N990 byl bardziej zaawansowany niz 300d.
IMO to akurat pierwsze co pojdzie na odstrzal :) Widzialem wiele kompaktow bez M czy nawet Av/Tv... W przeciwnym wypadku czym mialby sie roznic ten aparat od 450d... no chyba ze wydadza po raz 2-gi 350d/400d tyle ze z innym numerkiem :)
Ha ! Będzie miał dwa lustra...albo i trzy oraz zestaw do makijażu :)