szkoda oczu. Aparatu sam nie naprawiam bo od tego jest serwis. Wiedza na temat co się mogło zepsuć mnie nie interesuje. Serwis napisał wymianę migawki a co faktycznie zrobił absolutnie mnie nie interesuje gdyż aparat działa teraz bez zarzutu.
Wersja do druku
Zadzwoniłem do CSI (Żytnia 15) i powiedziałem że 40D i ma objawy jak by padła migawka a ta ma tylko 85tysięcy klapnięć bla bla bla.
- Proszę chwileczke poczekać
[ muzynia ]
- A więc tak, akurat Pana model ma gwarantowane przez Canona 100 tyś cykli migawki, więc wymiana będzie darmowa, oczywiście sprawdzimy rzeczywisty przebieg u nas w serwisie.
- Acha, okej, dziękuję
- Aaaa... wie Pan jak do nas dostarczyć?
- Tzn ja ...przywioze aparat...
- A no to okej, dzis pracujemy do 18, więc zapraszam.
No ale moja ma 4,5k i śmiga ;)
Witam,
Koszt wymiany migawki wynosi ok. 550 zł brutto plus koszty transportu.
Przesyłka wyniesie ok. 50 zł w obie strony.
Pozdrawiam
Łukasz Gąsienica
C.S.I. Foto i Video
01-014 Warszawa
ul. Żytnia 15
www.e-csi.pl
He, to jak jest w rzeczywistości? Może dla bezpieczeństwa mam nagrać rozmowę choć to zabronione w polsce bez poinformowania
Poważna firma? Nie wiesz co mówisz...
Mój 40d ma 60 tyś i (odpukać) działa :)
Nietypowa sprawa. Wczoraj wywaliło mi err99, i byłem pewny że to migawka. Już raz coś takiego przeżyłem, więc zacząłem planować wycieczkę do Berlina.
Zwątpiłem jednak. Próba podniesienia lustra do ręcznego czyszczenia kończy się od razu err99, a lustro tylko klapnęło raz. Pomyślałem, że padło właśnie lustro zamiast migawki, ale...
Po przejściu w tryb LiveView ekran jest czarny, jak gdyby nie zdjęto dekielka. Rok temu gdy padła mi migawka tryb LiveView działał normalnie, tylko wykonane zdjęcie miało przepalony pas.
Przesłona wygląda normalnie, nic nie wisi ani nie jest wygięte. Podejrzewam, że to jednak przesłona. Jeżeli tak to powinni wymienić za darmo choć aparat jest po gwarancji. Ale jeżeli to nie jest przesłona to trzeba będzie chyba pozbierać kasę na naprawę. Miał ktoś podobny przypadek?
Przejęzyczyłem się, chodziło mi o migawkę.
Coś może w tych 40D jest. U mnie padła po tygodniu od kupienia. Przebieg : niecałe 400 zdjęć.