Przepałów na 44 wcale nie miałbym za złe, ze zdjęcia bije pozytywna energia.
45 również ciekawe, natomiast 46 jakoś wcale mi nie leży, jest jakieś takie "nijakie".
Wersja do druku
Przepałów na 44 wcale nie miałbym za złe, ze zdjęcia bije pozytywna energia.
45 również ciekawe, natomiast 46 jakoś wcale mi nie leży, jest jakieś takie "nijakie".
djcargo - dzięki za wizytę i bardzo się cieszę że Ci się podobają moje zdjęcia:) Mam nadzieję, że nie uda mi się już wyprodukować więcej zgrzytów;)
rob76 - właśnie starałam się jakoś fajnie je wykorzystać, i jedynie to udało mi się osiągnąć to to...:
47.
Ja to bym najchętniej "wsadził jej głowę w to serce". Odległość między ścianą a modelką dopasować tak, żeby się ładnie mieściła głowa w obrys i nie była z drugiej strony za mała i żeby jakieś GO zostało i sfocić centralnie w poziomie (płaszczyzna matrycy równoległa do ściany i gites)
No i tym sposobem mamy znakomitą receptę na kicz :(
Dobrze, że to serce jest z boku (mogłoby być jeszcze trochę bardziej), ponieważ koresponduje z twarzą, uzupełnia temat, równoważy kompozycję ... Natomiast warto przyjrzeć się twarzy, gdzie na lewej stronie mamy cień i źle wyglądającą cerę. Pod lewym okiem jest "brudno", widać plamy i może to piegi tak wyglądają :)
Generalnie wydaje mi się, że dziewczyna korzystniej wygląda z boku niż na wprost i tak by trzeba ją portretować ...
W 46 i 47 już trochę widać tę duszę... :)
Bardzo sympatyczne te zdjęcia. Lubię taką prostą, niewymuszoną fotografię.
micles - dzięki:) serce nie ucieknie, jest za akademikiem, więc jeszcze tam wrócę. Może uda się je lepiej wykorzystać:)
hofi66 - dziękuję za wizytę! Faktycznie, Ala ma piegi, ale możliwe że skopałam obróbkę. Wrócę do tego zdjęcia.
ewa_olsztyn - dzięki:)
MacGyver - też taką fotografię lubię i bardzo się cieszę że Ci się podoba:) Mam nadzieję, że kiedy wreszcie wezmę się za krajobrazy to również dostanę taką ocenę;)
w takim razie może jeszcze coś bardzo portretowego:
48. Dlaczego czarno-białe? Moim zdaniem kolor nie służył temu zdjęciu. Wydaje mi się że jej spojrzenie, które bardzo mi się spodobało, jest teraz bardziej wyeksponowane:)
49.
50.
mały jubileusz, 50 zdjęć :)
jak zwykle proszę o opinie.
48.- kocham, kocham, kocham tę fotę! rzeczywiście spojrzenie uwydatnione
@50 = to jest jednak magia 50 1.4 :D
Wow. Missgruszka. fota 48 naprawde super. Az bym sie chetnie na jakies lekcje zapisal z tego PSa u Ciebie. Miło mi sie patrzy na Twoje portrety. Chciałbym taki postępik zrobić jak TY. Ciekaw jestem jak te fotki przed obrobka wygladaja.