Samoloty - super. Kadry "galeryjne" - jak moje ;)
Śmigłowiec - jaki czas? Mogłeś próbować zamknąć wirnik ;)
Wersja do druku
Samoloty - super. Kadry "galeryjne" - jak moje ;)
Śmigłowiec - jaki czas? Mogłeś próbować zamknąć wirnik ;)
Dzięki wszystkim za czas poświęcony na oglądnięcie moich fot:)
Śmigłowiec czas 1/160. Trochę dąłem d..., fakt. Choć przy innych kadrach z dłuższym czasem jednak skubany się ruszał w tym zawisie:mrgreen: Łatwiej jednak z samolotami - mają ustalony kierunek ruchu. Ale to jest mój cel - zamknąć wirnik w śmigłowcu;)
Co do galeryjności kadrów - one miały tez trafić na lotnictwo.net.pl, ale dowiedziałem się, że nr 54, 55 i 57 są miękkie i mają słabą jakość a 54 jest w dodatku poruszone... Sporo razy słyszałem, że tamtejszy screenerzy są delikatnie mówiąc dziwni, ale wreszcie dane mi było doświadczyć tego na własnej skórze:mrgreen: Szczerze mówiąc na razie odebrało mi ochotę na dalsze publikowanie tam zdjęć.
54 jest i być może lekko poruszone, widać to na mniejszych napisać, aczkolwiek dla mnie OK, jak też wrzucam na lotnictwo, ale od dłuższego czasu mam juz wyczute poczucie screenerów i mam mało odrzutów.
W jakim rozmiarze wrzucałeś fotki ? Z exifami ?
Z exifami, 1440x960.
A co do 54, to wrażenie poruszenia wywołuje na pewno czcionka w numerze rejestracyjnym samolotu YL-KSS. Tyle tylko, że jak się ją zobaczy na zdjęciach statycznych z czasami zamrażającymi, to wygląda podobnie... Poza tym podałem screenerom kilka losowo wybranych zdjęć tego konkretnego egzemplarza z galerii, które były dużo bardziej miękkie, czy też ewidentnie poruszone. Ale jak grochem o ścianę;) Ja na razie mam dość. To, co już weszło, to zostanie, ale więcej nie będzie. Nie zarzekam się, że nigdy, ale na pewno nie w najbliższym czasie.
Wrzucaj mniejsze rozmiary i bez exif.
Ja wrzucam większość w HD 1280x720. Zdjęcie musi być naprawdę super by weszły większe. Myślę że w tym przypadku w HD lub 1200px by weszły.
No to jeszcze kilka z AEROFESTIVALu:
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
Dawno nic nie pokazywałem. No to niech będą cały czas ptaki, tylko tym razem żywe;)
68.
69.
70.
71.
Żywe ptaszki też są ładne, taki wróbelek na pniaku.
Kormorany ładnie pozują. Z przyjemnością pooglądałem, ale parowozy są równie dobre :).