Czy tak mało ludzi posiada to szkło? Narazie odczucia mieszane (def. Uczucia mieszanego-to jak teściowa spadnie z przepaści jadąc Twoim samochodem):-)
Wersja do druku
Czy tak mało ludzi posiada to szkło? Narazie odczucia mieszane (def. Uczucia mieszanego-to jak teściowa spadnie z przepaści jadąc Twoim samochodem):-)
Dzisiaj stałem się zarąbiście szczęśliwym posiadaczem To 11-16 2.8. Wszystkie opinie się potwierdzają :
ZALETY :
stosunkowo małe zniekształcenia,
superostre na całym kadrze już od pełnej dziury,
przyzwoity dźwięk szybkiego AFa,
solidna konstrukcja,
CHODZI NA FF (od 14mm bez osłony p.słon. nie widać czerni w wizjerze, na 16mm nie ma nic czarnego w wizjerze nawet z osłoną).
Wady :
łapie bliki pod słońce, ale kogo to obchodzi przy takim zarąbistym szkiełku
pierścień zooma jest "w drugą stronę" niż u canona, ale da się przyzwyczaić :D
czyzby tania wersja 14L na FF ? :), moze jakis przyklad na FF ?
Sample na FF będą jak na przykład hofi się ruszy ze swoją 5d, bo ja mam 300v i zanim wypstrykam całą kliszę, wywołam ją, pożyczę skaner i zeskanuję, to trochę czasu minie. Kupiona z USA po (USAńskiej cenie + 8% tax)x cena skupu dolara (ktoś miał dolara w USA i przyjeżdżając do PL chciał mieć z nich złotówki).
A sigmę to trzymaj dla 12mm na FF :D
sample nie musza byc z FF, jesli mozesz to podepnij do swojego 350D, ja narazie uzywam 40D wiec tez cropik, FF to przyszly rok jak 5mkII stanieje a narazie potrzebuje czegos szerokiego i jasnego na cropa
jesli mozesz to chetnie bym zobaczyl sample z normalnego pokoju, moze byc ciemnawe pomieszczenie na 2.8 ale niskim iso
Proszę o sample
Nie mogę :D Jak już wrzuciłem inne, to nie będę robił tych. Myślę, że da rade się rozeznać w szkiełku z tych fot :
http://www.micles.neostrada.pl/cb/tuning_show_2008/
no jestem pod wrazeniem sampelkow na F2.8 - chyba bedzie sie trzeba przesiasc