No to teraz będziecie musieli kupić nowe wersje, bo starą się nie da zdjęć robić :]
Wersja do druku
No to teraz będziecie musieli kupić nowe wersje, bo starą się nie da zdjęć robić :]
24 mm to chyba lepsza ogniskowa do wnętrz.
szkoda że canon spier....... do szkło.
jak by ktoś chciał oddać za pół darmo to biorę.
chodziło mi o to, że to szkło ma "różne" opinie. Nie jest pewniakiem tak jak 35 mm. Dochodzi jeszcze kwestia przebierania żeby znaleźć to jedno dobre cudo.
Opieram się na opiniach z netu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeżeli odebrałeś to jako poważną wypowiedź to pozdrawiam serdecznie. :-)
do wnętrz to nawet 85 1.2 jest dobre, chyba ze przy fotografowaniu wnętrz ;)Cytat:
24 mm to chyba lepsza ogniskowa do wnętrz.
szkoda że canon spier....... do szkło.
jak by ktoś chciał oddać za pół darmo to biorę.
canon spier...to szkło
zapraszam tutaj http://photography-on-the.net/forum/...317311&page=21
cały wątek o tym szkle(duuuuużo) i fotki tym spapranym szkłem popełnione!
przeglądnij, podczytaj i dopiero pisz ze za pół darmo weźmiesz ;)
Oczywiście dobre 24 1.4 jest super! Szkoda że trafiają się mniej dobre! w tym wątku tez sa takie opinie(FF,BF CA) i ja tez sie przekonałem jak kumpel kupił, podpiał do puszki 30d i sie zmartwił, bo nieostro, źle wszystko wyglądało! Wymienił na inny egzemplarz podpiał do tego samego 30d i jest suuuuper!
powtarzalność za ta cenę powinna być!
Ja apelują do niezadowolonych posiadaczy tego szkła. Jeśli szczerze go nie znosicie sprzedajcie je mnie, im taniej, tym lepiej:)A tak na poważnie to jestem ciekaw cen mkI. Dla mnie ta jasna ogniskowa to fantastyczne uzupełnienie zoomów (szerokiego i tele) w połączeniu z 50mm i 85mm daje mi optimum. Stąd pewna już w zasadzie decyzja zakupowa, ale mkI.
A jak jest z tym szkłem pod cropem? Czy faktycznie na pełnej dziurze jest tak sobie ? Jesli tak, to od której przysłony jest używalne?
p.s. FF dopiero w bliżej nie okreslonej przyszłości...
Oczywiście, wersja mkII jest dla tych, którzy zamierzają kupić tego typu szkiełko. Po prostu odświeżona wersja. Chyba nikt o zdrowych zmysłąch nie będzie sprzedawał mkI po to, by kupić mkII.
Ja właśnie obrabiam ślubik i wpadły mi takie kadry na f=1.6
24L jest obiektywem, który kupiłem z największą świadomością, bo strasznie brakowało mi czegoś jasnego i szerokiego a 16-35 nie wypełnia mi wcale tej luki. zdecydowanie polecam to szkiełko mimo małych wad:)