bardzo podobne mi wychodzą na 50@1.4, z odległości ostrzenia, nawet winieta podobna;)
Wersja do druku
bardzo podobne mi wychodzą na 50@1.4, z odległości ostrzenia, nawet winieta podobna;)
No, VanMurder, musimy uważać, żeby nie pogorszyć stosunków z Rosją ;) Swego czasu - pamiętam - były protesty wywołane zbytnim podobieństwem onego do jakiegoś potworka z Harry Pottera...
A może coś takiego?
no stary w porównani z awatarem to trzeba przyznać że się wyrobiłeś i nie piszę tu o obróbce ale raczej o zmianie fryzury... chyba wpadłes w oko mojej żonie :)
w samej fotce przeszkadza mi zbyt rozpraszające tło i świecące rozpraszajace paski na bluzie sama twarz jest cool ... obróbka bardzo fajna!
pozdrawiam
Ciężka sprawa z tym efektem. Ja kombinowałem kombinowałem i wyszło coś takiego (50mm/f5 z ręki)
wystawiłem ten PSD na prośbę jednego z Userów któremu ten plastikowy efekt podobał się i chciał wiedzieć jak go uzyskałem, może jeszcze ktoś będzie zainteresowany...
pozdrawiam
Van.[/QUOTE]
Adam dzięki za psd ,
Pozdrawiam
Hehe, co ciekawe ta obróbka jest o ponad pół roku starsza, niż awatar. Tło jak tło, zupełnie przypadkowe - jeszcze się nie dorobiłem studia ;)
Robiąc tego typu obróbki - używam wieloetapowego wyostrzania, a także wyostrzania HIRALOAM (duży radius, mała moc), osobno na maskach jadę z oczami, szczególnie uwagi wymagają tęczówki. Tło staram się "przyciszyć". Podbijam na końcu kontrast, a kolor skóry staram się utrzymać w tonacjach bardziej żółtych, niż czerwonych (jakby opalenizna). Jest jeszcze jeden ciekawy trik, ale na razie utrzymam go w tajemnicy ;)