oczywiscie mialem na mysli "kolumne" :oops: :wink:
za szybko pisalem tego posta - glowic naturalnie uzywam :mrgreen: :lol:
Wersja do druku
Mam pytanie Kubak82, czy miałeś możliwość obejrzenia innych modeli Benro? Czy mniejsze są równie stabilne jak ten prezentowany tutaj? Wiesz może jeszcze coś na temat głowic tej firmy? Za odpowiedź z góry serdeczne dzięki.
Witam
Proszę o opinie na temat Slik'a 340DX . Potrzebuję statywu do lustrzanki z gripem i standardowym zoomem, w przyszłości może z jakimś tele. Slik nie poraża cenowo i wydaje się dosyć solidny. Co sądzicie?
innich niestety nie widzialem - wzialem od razu to co mieli "najsilniejszego"..
jesli chodzi o glowice to tez slyszalem/czytalem duzo dobrych opinii na ich temat.. glownie jesli chodzi o serie KJ, KS i KB.. tez polecam wybierac taka z udzwigiem z 2-3 krotnym zapasem.. wlasnie mialem ktoras z nich zamawiac ale pojawily sie informacje o tym ze dostepna jest nowa seria - GH (takie chinskie wimberley) i teraz czekam na odpowiedz od dystrybutora kiedy bedzie dostepna u nas..
witam. posiadam slika 500dx. czy jest szansa zamontowac do niego jakas glowice manfrotto i czy ma to sens. mysle konkretnie o 322rc2. czy bedzie ona stabilniejsza od standardowej glowicy dostarczanej ze slikiem?
a orientujesz się może, czym różnią się poszczególne serie głowic?
WIELKIE DZIEKI Kubak82!!! za zdjecia na forum i info.
:-D:-D:-D
(foty na @ nie dotarły - wysłałeś? -czyzby problem z moją skrzynka?)
Na razie brak mi fizycznego kontaktu z Benro - jak na razie Slik wygrywa z tego co widzialem, ale ...może ktoś we Wrocławiu lub Oleśnicy lub pobliżu ma taka zabawkę ? i mógłbym kuknąć i pomacać :?:
tego to chyba najstarsi gorale nie wiedza :mrgreen: .. poza wygladem, to chyba KS i KB maja po 3 pokretla regulujace kat nachylenia, natezenie tarcia i ponoramowanie.. seria KJ ma tylko 2 pokretla z czego na pewno jedo jest do "panoramowania".. tyle "naocznych" roznic.. na razie przestalem sie nimi interesowac na rzecz czegos takiego - http://www.benro.cn/ENbenro/AA_ProductShow.asp?id=253 :)
po pierwsze to chyba bedziesz musial dokupic przejsciowke bo slik ma fabrycznie mniejszy gwint niz MF.. sens zawsze moze byc ale niestety 322rc2 nie uzywalem wiec nie wiem jak sie sprawuje :neutral:
robilem w raw+S jpg i jeszcze nie mialem kiedy przekonwertowac rawow :-) .. wysle Ci je jutro po pracy :-) .. no chyba ze chcesz rawy to nie ma sprawy (nawet sie rymuje :mrgreen: )
dzięki za info, trochę mi się rozjaśniło:)
dotarły DZIEKI:-D - no jak poszukałem (znowu Kubak82 pomógł:!:) to znalazłem jeszcze to:
czterosekcyjne:
http://foto-net.pl/sklep/produkt2128...o-A-458n6.html
no i co lepiej 458n6 czy 457n6 trzysekcyjne:?:
trzysekcyjne pewnie jest stabilniejsze - dobrze myslę :?: