baardzo ładne fotki :) ja sobie ostatnio załatwiłem book'a freemana odnośnie fotografii studyjnej, wiec myślę że też trochę uda mi się poprawić jakość moich 'studyjnych' fotek :)
musze tylko znaleźć czas aby to przestudiować :P
Wersja do druku
baardzo ładne fotki :) ja sobie ostatnio załatwiłem book'a freemana odnośnie fotografii studyjnej, wiec myślę że też trochę uda mi się poprawić jakość moich 'studyjnych' fotek :)
musze tylko znaleźć czas aby to przestudiować :P
Bardzo ladnie, potwierdza sie ze dobre oswietlenie to podstawa. Kupilem ostatnio namiot bezcieniowy i dwie lampy swiatlo stale ale dokupie chyba jeszcze blyskowe i softbox.
Chociaz narazie musze przyznac ze na obrobienie zdjec trace o wiele mniej czasu niz dotychczas, nie majac tych lamp :D
a ja wlasnie debiutuje na istocku - jak dotad nie robilem stockow ino foty na potrzeby swojego designu/klientow etc.
Mam nadzieje, ze zaakceptuja :)
Ja zarobiłem za zdjęcie mego dziecka 2 miesięczny zapas pieluch i chusteczek, o zabawkach nie wspomnę :-)
@asterix - ja bym zaakceptował... jeśli nie ma żadnych artefaktów/szumów etc to przejdą bez problemu...
Pozdr,
Robert
Asterix, świetne zdjęcia, tylko przy tych na białym tle nie dawaj w opisie, że są izolowane lub na białym tle. Widzę jakby cienie, więc to może być powód do odrzucenia, szczególnie na stockxpert. Napisz, że na jasnym.
A dziekuje :)
No flatycznie na 2 fotach dalem inne walki... grrr tak to bywa jak sie obrabia o 3-4 rano :)
Jeszcze oczekuja na akceptacje wiec wymienie na poprawione....
BTW ile zajmuje akceptacja na shutterstoku i istockphoto ?
Narazie dodalem tylko w tych 2 serwisach. Ktory jest jeszcze godny polecenia?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
apropos szumow to ni ma :) ISO 50, f10-20, 1/100s. Czasem cos jest lekko poza focusem, np twarz Eweliny jak spiewa do wałka, lekko ruszona choc reszta ciala ostro (w granicach rozsadku - tyle co matryca dala rade upchac na jedna klatke pixelkow)