Wpadł mi do głowy taki pomysl - okulary, które zamiast szkieł miałyby pixele powiększone do powiedzmy 300%. Moderatorzy rozsyłaliby tym, którzy na to zasługują :mrgreen:
swnw
Wersja do druku
Taki test na poczucie humoru, a to nie jest najmocniejsza strona tego forum. Mądre to może nie było ale nie odstawało poziomem od od wielu wypowiedzi fotografów dla których najważniejszym kryterium jest ostrość i opinie amerykańskich kolegów. Nie wiem jak inni ale ja się tym zmęczyłem. Masz też rację w tym, że jedni wolą robić zdjęcia (naciskać spust), a inni wybieraja uczone dywagacje na różne związane mniej lub bardziej z fotografią tematy.
Bez obrazy, swnw.
Łojoj, loboga jaki to kolega poważny :lol:. A gdzie to są te "profesjonalne teksty o fotografii" bom sam ciekaw :mrgreen:? W jednym wszakże musze przyznać rację, że jak już rzeczony tekst gdzieś znajdę to rzeczywiście czytanie jest męczące, bo na ogół wszelkie tego typu wywody są diabelnie nudne :D.
A gdzie tam teksty o fotografii :roll:. Jedni testują dość wnikliwie body drudzy robią zaawansowane opisy puszek i testują układ matryca - szkło i tyle. Co do amerykańskich źródeł - to rozumiem, że wszystkie tak mają bez wyjątku, bo inaczej jest to uogólnienie, które nie ma żadnego sensu.
Na dpreview profesjonalne teksty o fotografii?
To chyba w jakimś ukrytym dziale...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I co - znalazłeś te książki w których znajduje się informacja o filtrze UV zmniejszającym aberacje?
BTW: Aby nazwać kogoś "fotograficznym analfabetą", trzeba samemu prezentować jakiś poziom...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tia... Tylko jakoś sprzedawanie im średnio idzie :-(
Kupiłem u nich 50-kę (nie dla siebie) w ubiegły piątek. Zapłaciłem przelewem w piątek i poprosiłem o wysyłkę jeszcze w piątek (kurierem), jeśli to możliwe.
W poniedziałek cisza, więc zapytałem czy udało im się wysłać w piątek.
Pech chciał, że w poniedziałek/wtorek nie bardzo mogłem do nich zadzwonić.
We wtorek obiektyw nie dotarł do odbiorcy, więc napisałem im maila wieczorem.
Wczoraj również zero odzewu.
Dodzwoniłem się popołudniem i otrzymałem informację, że "mają dużo zamówień i się nie wyrabiają".
No sorry, ale w takiej sytuacji każdy klient powinien być informowany o opóźnieniach...
A tak - 0 kontaktu mailowego, wczoraj łaskawie "znaleźli obiektyw" i go wysłali.
Ogólnie - poziom obsługi oceniam na 2 w 5-cio stopniowej skali.
I niestety nie polecę ich nikomu, kto będzie zamawiał u nich inaczej niż z odbiorem osobistym...
1. Nikogo nigdy nie nazwałem "fotograficznym analfabetą", więc atakowanie mnie jest pozbawione sensu.
2. Nic nie wiadomo o tym, aby sprzedaż szwankowała w Fotoit, bo zawsze jest tam wielu klientów i szeroki asortyment towarów.
Tam kupiłem 24-105, wytargowałem niższą cenę i jestem zadowolony.
To chyba prawda, że się nie wyrabiają z telefonami, bo mają masę klientów na miejscu.
Ja mogę ich polecić, ale raczej dla klientów miejscowych, mieszkających w Warszawie, z tą wadą, że nie można płacić kartą, tylko żadają cash.:D
Pozdrówka
P.S.
Teraz rozważam zakup 70-200 f4.0 L i chyba też u nich kupię.
Choć zastanawiam się, czy zamiast elki nie kupić 70-300 f/4-5.6 IS USM?
Prawie ta sama cena, a dochodzi IS.
Ktoś skomentuje tę alternatywę?
Z góry dziękuję za komentarze.
Pozdrówka