No niestety wygląda na to że nic nie będzie póki co. Co do tego tekstu Mike'a to on kiedyś pisał że FF jest bez sensu i się nie przyjmie także to taki bajkopisarz trochę.
Wygląda na to że PMA będzie w tym roku należeć do firmy na N :D.
Wersja do druku
Jak nie ma nowości i zapowiedzi w naszym ogródku. To przynajmniej podam co się dzieje u konkurencji:
Cytat:
Będzie na PMA nowy model Nikona takie D40 z matrycą 10MPx. Po pierwsze odpowiedź na konkurentów. Po drugie Sony nie opłaca się już produkować tych matryc i powoli będą z 6 Mpx wychodzić.
PMA sie zaczyna...
"Canon senior engineer, Taki Somoishe, stated today in Las Vegas that the new Mark III Ds will ship in November in time for Christmas season. A 22mp full frame sensor with a new high speed chip coded Digic IV model. The camera will have a burst rate of 7 frames per second. The camera fill not have a view screen similar to the 10 frame D model. The Mark III Ds will capture images in Jpeg, Raw and now tiff. More info to be announced in March"
22MP 7fps??! O matko! Gdzie jest moj Desik? :-)
Rozwalili wszystkich :)
Teraz niech tylko zrobią porządek z cenami z 400D/30D i cała linia gotowa :) a sample z D200 ktoś tu ostatnio pokazywał więc...
To należy czytać tak:
Dziękujemy wszystkim, którzy kupili 400D/5D. Daliście kase my dajemy Dydżik4. Róbta co chceta - dosłownie :)
A na poważnie, coś zayeahbeestego musi być u Nikona i/lub Sony.
O w d*pe! Taki reporterski FF sie szykuje.Cytat:
A 22mp full frame sensor with a new high speed chip coded Digic IV model. The camera will have a burst rate of 7 frames per second. The camera fill not have a view screen similar to the 10 frame D model. The Mark III Ds will capture images in Jpeg, Raw and now tiff. More info to be announced in March"
Szczeka mi opadla jak zobaczylem predkosc nowego Marka.
:shock: eeeeem... no t o juz bedzie kosiarka na która mnie nie bedzie stac, ale mam nadzieje ze gdy wejdzie DIGIC IV to wszystko co na DIGIC III stanieje w tym 1D MK III, ehhh nic ide zrzucic kolejne 3 giga rawow na nieublaganie kurczacy sie dysk
Mozesz sie niezle zdziwic... Aktualnie wyglada, ze popyt na ten
aparat bedzie niewiele mniejszy niz na 1D MkIII.
Ja po PMA pewnie wpisze sie na liste w paru sklepach. Bardzo
mi zalezy, zeby go miec w polowie grudnia, jesli oni juz oficjalnie
mowia o listopadzie, to mam male szanse, jesli nie zaczne
dzialac teraz :-)
Mam ten sam problem, ilosc dyskow zaczyna przerastac moje
mozliwosci lokalowe :lol: